• Francijas vīndari piekāpjas Krievijai: šampanietis kļūst par dzirkstošo vīnu

    Karjera un bizness
    Līga Stirna
    Līga Stirna
    5. jūlijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: flickr.com/bovinum
    Viens no lielākajiem vīndariem Francijā Moet Hennesy piekrituši pārsaukt savu šampanieti par dzirkstošo vīnu, lai tas atbilstu Krievijas jaunajam likumam un turpinātu ievest šajā valstī savu produkciju, ziņo Bloomberg.

    Kā zināms, Krievija ir pieņēmusi likumu, ka tikai šajā valstī ražotais dzēriens drīkst saukties par šampanieti, bet citu valstu ražojumiem etiķetē jābūt norādītam – dzirkstošais vīns.

    Lai arī tas ir pretrunā ar Francijas prasību, ka tikai Šampaņas reģionā darītajiem vīniem ir tiesības saukties par šampanieti, francūži ir piekāpušies Krievijai, un LVHM koncerna atzars Moet Hennesy ir piekrituši pārdēvēt savu ražojumu, lai turpinātu biznesu Krievijā. Kad jaunais likums tika pieņemts, pirmā franču ražotāju reakcija bija atteikums importēt šampanieti.

    Prasība pārdēvēt produktu ir radījusi “ļoti īslaicīgu importa aizkavēšanos”, un piegāde turpināsies, tiklīdz etiķetes atbildīs jaunajiem noteikumiem, teikts Moet Hennesy paziņojumā.

    Moet Hennesy ietilpst tādi šampanieša ražotāji kā Moet Chandon, Dom Perignon, Krug, Ruinart un Veuve Clicquot.

    Krievijas vīnogu audzētāju un vīndaru savienības prezidents Leonīds Popovičs iepriekš nosaucis par šantāžu Moet Chandon lēmumu pārtraukt importēt savu produkciju uz Krieviju.

    “Es pat domāju, ka tā ir sava veida šantāža bez pierādījumiem. Šampanieti Krievijā importē vēl divi desmiti citu kompāniju, un no tiem neviens nav sašutis. Negribat – nevediet. Krievijā dzirkstošie vīni nav sliktāki. Mūsu cilvēki nepaliks bez dzirkstošā vīna, kam ir tāda pat kvalitāte, garša un aromāts,” Popoviču citē aģentūra RIA.

    Pēc viņa teiktā, nevienam nav liegts savu dzērienu saukt par šampanieti, vienīgā prasība – kompānijai tikai jāatbild, vai viņu produkcija “atbilst Krievijas standartiem”.

    “Mēs nevienam nekad neesam likuši alkohola produkciju saukt citādi nekā to norādījis ražotājs. Mēs tikai lūdzam pierādīt tās atbilstību Krievijā noteiktajiem dzirkstošā vīna standartiem un norādīt to etiķetē,” skaidro amatpersona.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē