• Džonsons: Ir dažas liecības, ka jaunais koronavīrusa paveids ir nāvējošāks

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    22. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pinterest
    Ir «dažas liecības», ka jaunais koronavīrusa paveids, kurš sākotnēji tika konstatēts Lielbritānijā, ir ne tikai lipīgāks, bet arī nāvējošāks, piektdien paziņoja Lielbritānijas premjerministrs Boriss Džonsons.

    «Tagad arī šķiet, ka ir dažas liecības, ka jaunais variants (..) varētu būt saistīts ar augstāku mirstības līmeni,» preses konferencē Dauningstrītā pavēstīja Džonsons.

    Datus izvērtējuši zinātnieki no Jauno elpceļu vīrusu draudu konsultatīvās grupas.

    Tomēr visas liecības šobrīd ir sākotnējā izpētes stadijā.

    Eiropas Slimību profilakses un kontroles centrs (ECDC) ceturtdien aicināja Eiropas valstis gatavoties tuvāko nedēļu laikā izvērst stingrākus pasākumus un paātrināt vakcinācijas kampaņas, ņemot vērā riskus, ko rada koronavīrusa lipīgāko paveidu izplatīšanās.

    Eiropas Savienības (ES) un Eiropas Ekonomiskās zonas (EEZ) valstīm «ir jārēķinās ar Covid-19 gadījumu skaita pieaugumu, ņemot vērā variantu ar palielinātu pārnesamību pakāpenisko izplatību un iespējamo dominēšanu», teikts ECDC jaunākajā ziņojumā.

    «Galvenais vēstījums – tuvāko nedēļu laikā gatavoties reaģēšanas pasākumu ātrai stingrības eskalācijai, lai garantētu veselības aprūpes jaudas un lai paātrinātu vakcinācijas kampaņas,» norādīja ECDC.

    Izplatīšanās «ātrums un mērogi» būs atkarīgi no preventīvo pasākumu līmeņa un konsekvences pieturoties pie šiem pasākumiem.

    Apvienotajā Karalistē identificēti 16 800 Covid-19 vīrusa lipīgākā, Lielbritānijā sākotnēji konstatētā varianta gadījumi, bet vēl 2000 – 60 citās valstīs, arī 23 ES un EEZ valstīs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē