• Diskusijā skaidros, vai 5G tīkls ir potenciāls drauds sabiedrībai vai solis izaugsmē

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    12. septembris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pixabay
    Trešdien, 18.septembrī, biznesa augstskolā Turība notiks diskusija 5G – potenciāli draudi vai solis izaugsmē?, kurā uz interesējošajiem jautājumiem atbildēs Tele2 valdes priekšsēdētājs Valdis Vancovičs un ķīmiķis Ivars Kalviņš, aģentūru LETA informēja augstskolas sabiedrisko attiecību speciālists Elvijs Mičulis.

    Viņš skaidroja, ka 5G ieviešanu daļa sabiedrības uztvērusi ar aizdomām un satraukumu par iespējamo kaitējumu veselībai. «Jaunā tehnoloģija raisījusi diskusijas un pieņēmumi svārstās no bažām par pārmērīgu starojumu līdz pat sazvērestības teorijām par globālu plānu cilvēces iznīcināšanai,» sacīja augstskolas pārstāvis.

    Lai viestu skaidrību šajos jautājumos, uzņēmuma Tele2 valdes priekšsēdētājs un ķīmiķis Kalviņš diskusijā skaidros dažādos 5G aspektus, kā arī atbildēs uz interesentu jautājumiem.

    Diskusija ir atvērta ikvienam interesentam un būs bez maksas.

    «Lai 5G pilnībā funkcionētu un dotu patiesu pievienoto vērtību, gatavām ir jābūt visām iesaistītajām pusēm – telekomunikāciju operatoriem, tehnisko iekārtu un programmatūru ražotājiem, uzņēmumiem, klientiem, kā arī valstij. Daudzas pasaules valstis un uzņēmumi ir aktīvi iesaistījušies 5G attīstībā, un mums noteikti ir jābūt daļai no šī procesa,» sacīja Vancovičs.

    Jūlijā atsevišķās Latvijas vietās tika iedarbinātas 5G mobilo sakaru bāzes stacijas, kas izsauca dažādas diskusijas sabiedrībā. Mičulis skaidroja, ka vairāki eksperti uzsverot, ka 5G tehnoloģiju, pateicoties tās zibenīgajam ātrumam, var dēvēt par «jaunu industriālo revolūciju».

    «Prognozes liecina, ka 5G sakari ir pietiekami labi, lai ļautu ārstam no savām mājām ar robota palīdzību operēt pacientu. Tajā pašā laikā pastāv arī uzskats, ka 5G mobilie sakari gala patērētājiem var palikt nepamanīti, jo šajā tehnoloģijā paredzētais sakaru ātrums ir tik liels, ka nav īsti vajadzīgs parastam lietotājam, tāpēc biežāk tam būs pielietojums dažādās industrijās,» stāstīja Mičulis.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē