• Dairis Bertāns atlaists no Ņūorleānas Pelicans

    Sabiedrība
    Ziņu aģentūra LETA
    7. jūlijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: NBA
    Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) komanda Ņūorleānas Pelicans prognozējami atteikusies no Daira Bertāna, paziņojis basketbolista aģents Artūrs Kalnītis.

    Kā raksta aģents, Bertāna nākamā pieturvieta karjerā tiks paziņota jau tuvākajā laikā.

    Bertānam nebija garantēta līguma ar Pelicans, jo pavasarī viņš vienojās par kontraktu pēc sistēmas 1+1. Klubam bija tiesības pašam izlemt, vai turpināt sadarbību ar latvieti. Pelicans neiekļāva Bertānu sastāvā dalībai Vasaras līgā, tādējādi vēl vairāk pastiprinot bažas par viņa nākotni komandā.

    Aizvadītajā sezonā Bertāns laukumā bija 12 NBA spēlēs, caurmērā nospēlējot gandrīz 14 minūtes, tomēr ar rezultativitāti viņam neizdevās izcelties.

    Bertāns pirms tam pusotru sezonu pavadīja Itālijas A sērijas klubā Milānas AX Armani Exchange Olimpia.

    Aizvadītajā sezonā latvietis 22 ULEB Eirolīgas spēlēs vidēji guva 6,4 punktus. Ar 53,62% realizēto tālmetienu viņš bija labākais snaiperis Eirolīgā. Savukārt Itālijas A sērijā rūjienietim 17 spēlēs caurmērā bija 5,7 punkti un 48,7% realizēti tālmetieni.

    Pirms pievienošanās Milānas komandai Bertāns vienu gadu bija Turcijas kluba Stambulas Dariššafaka rindās, bet pirms tam trīs sezonas pavadīja Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Bilbao Dominion. Bilbao komandai latvietis pievienojās 2013.gadā, pārnākot no VEF Rīga vienības, kuras sastāvā trīs reizes viņš kļuva par Latvijas čempionu. Savukārt pirms tam savu pirmo valsts čempiona titulu 2009.gadā viņš ieguva Ventspils kluba rindās.

    Karjeras laikā basketbolists pārstāvējis arī Valmieru, ASK/Juniors un Rīgas ASK.

    Bertāns ir spēlējis visu vecumu Latvijas jaunatnes izlasēs. Ar U-18 valstsvienību viņš 2007.gadā izcīnīja Eiropas čempionāta bronzas medaļu, bet pieaugušo valstsvienībā debitēja 2010.gadā.

    2012. un 2014. gadā Bertāns tika atzīts par Latvijas gada labāko basketbolistu.

    Arī Daira jaunākais brālis Dāvis nomainījis darbavietu NBA – pēc astoņām Sanantonio Spurs aizvadītām sezonām viņš maiņas darījumā nonācis Vašingtonas Wizards komandā.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē