• Cik tālu Putins ir spējīgs iet?

    Karš
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. marts, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Wikimedia Commons
    Romāns Aņins ir neatkarīgais krievu pētnieciskais žurnālists, kurš savā dzimtenē ir varai netīkams, tāpēc šobrīd strādā un notiekošo vērtē, atrodoties Eiropas Savienībā, vēsta portāls «Delfi+».

     

    Cik tālu Putins ir spējīgs iet? – viens no pēdējā laika svarīgākajiem jautājumiem, kas uztrauc sabiedrību.

    «Problēma ir tā, ka mēs tiešām par viņu neko nezinām. Viņš neparādās publiski, Krievijā joko, ka viņš visu laiku pavada savā bunkurā. Līdz ar to ir grūti saprast, kas notiek viņa prātā. Izskatās, ka viņš tiešām tic tai pasaules ainai, ko pats ir uzbūris – tostarp, ka NATO vēlas iznīcināt Krieviju. Ja viņš tiešām tam tic, tad viņš var arī reaģēt. Līdz ar to esmu ļoti noraizējies par viņa draudiem sākt kodolkaru, jo izskatās, ka viņš ir zaudējis realitātes sajūtu, un tādā stāvoklī cilvēki ir spējīgi paveikt briesmu lietas,» portālam «Delfi+» atklāj žurnālists.

    Putina draudi – patiesi vai tikai kā retorikas elements?

    «Visa pasaule ir atkarīga no vienas personas, un mēs pat neesam droši, vai šai personai ir viss kārtībā ar psihisko veselību. Daudzi eksperti arī teica, ka Putins nesāks karu pret Ukrainu. Mēs redzam, kas notiek tagad,» norāda Aņins.

    Vaicāts par to, kāds ir Putina atbalsts no Krievijas elites, žurnālists portālam atklāj, ka ne visa elite atbalsta viņu. «Krievijā ir dažādas elites grupas. Ir arī grupa, kas atbalsta karu – piemēram, Putins, [Sergejs] Šoigu (aizsardzības ministrs – aut.piez.), [Sergejs] Lavrovs (ārlietu ministrs – aut.piez.), [Nikolajs] Patruševs (Nacionālās drošības padomes sekretārs – aut.piez.). Bet citi, piemēram, tie, kuri ir atbildīgi par ekonomikas vai sociālajām sfērām, viņu neatbalsta. Vairāk un vairāk valdības pārstāvju pauž bažas par valsts nākotni. Elite vairs nav tik vienota, kāda tā bija iepriekš.»

    Visu rakstu lasi portālā «Delfi+».

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē