• Iepazīsti saldos tālo zemju augļus

    Uzturs
    Zane Timpare
    Zane Timpare
    11. oktobris, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    6/6Fizālis

    Fizālis

    • Oranžajām bumbiņām piemīt uzmundrinoša, rūgteni saldskāba garša. Fizāļus to draiskā izskata dēļ daudz izmanto ēdienu, īpaši kūku, dekorēšanā. Piemēram, var izmēģināt mazos auglīšus līdz pusei iemērkt kausētā šokolādē, atdzesēt un tad pārklāt kūku. Fizāļi labi garšo arī desertos vai vienkārši kā uzkoda pie siera plates. 
    • Fizāļu čaumaliņa gan nav ēdama – tā mazajam auglim kalpo kā bruņas, kas atveras tikai tad, kad fizālis ir gatavs. Gatavs fizālis ir koši oranžs, taču šos augļus, līdzīgi kā tomātus, – var ēst gan mazliet negatavākus, gan jau pavisam gatavus. Ja gadījies nopirkt pazaļus fizāļus, tos pāris dienas ieteicams paturēt istabas temperatūrā, jo fizāļi nogatavojas arī pēc novākšanas. Taču trauks nedrīkst būt pavisam noslēgts – fizāļiem patīk elpot. Pirms ēšanas vērts apskatīties, vai auglīši nav iepelējuši. 
    • Eiropā fizāļus pārsvarā ieved no Kolumbijas. Fizāļus (turklāt garšīgus!) iespējams izaudzēt arī Latvijā. Būtībā fizālis ir lakstaugs, attāls tomātu un paprikas radinieks.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē