Kanēlis
Viena no viltīgajām garšvielām ir daudzu iemīļotais kanēlis. Tas sastāv no vairākiem ķīmiskiem savienojumiem, piemēram, kumarīna, cinamaldehīna un eugenola, kas rada kanēlim raksturīgo garšu un smaržu. Lai arī kanēlim piedēvē vairākas labas īpašības, piemēram,
tas palīdzot regulēt asinsspiedienu, samazina sirds slimību risku, uzlabo smadzeņu funkciju un veicina vēderizeju,
tomēr Misisipi Universitātes pētnieki pamanījuši, ka tiem, kas lieto kanēli, medikamenti tiek ātrāk izvadīti no organisma, kā rezultātā tie nemaz nepaspēj iedarboties. Vēl pētnieki manījuši, ka daudzu iecienītais kanēlis šķidrina asinis, kas var būt bīstami tiem, kas lieto arī asinis šķidrinošus preparātus.
Kurkuma
Vēl viena bīstama garšviela ir kurkuma. Šī koši dzeltenā garšviela tiek plaši izmantota Āzijas ēdienu gatavošanā, un tai piemīt virkne labu īpašību.
Tomēr kurkuma var ietekmēt antidepresantu, asinsspiedienu regulējošu zāļu, ķīmijterapijas un antibiotiku darbību.
Arī šai garšvielai piemīt asinis šķidrinošs efekts, un tā var pazemināt asinsspiedienu, tādēļ slavenā indiešu karija ēšana kombinācijā ar asinsspiedienu pazeminošām zālēm var rezultēties ar bīstami zemu asinsspiedienu.
Ingvers
Dažas tautas ingveru jau izsenis izmanto kā efektīvu līdzekli pret nelabumu un iekaisumiem. Mūsdienu zinātnieki atklājuši, ka ingvera sakne var būtiski pazemināt cukura līmeni asinīs un šķidrināt tās, tādēļ tiem, kas lieto insulīnu vai asinis šķidrinošus medikamentus, ar ingvera patēriņu jāuzmanās.