• Uzmanies no šī populārā salduma. Izrādās, tas paaugstina asinsspiedienu!

    Veselīgs uzturs
    Elza Krūmiņa
    28. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: The Nix Company/Unsplash
    Somijas universitātes jaunākajā pētījumā noskaidrots, ka tiem, kas cīnās ar asinsspiediena svārstībām, jāizvairās no daudziem tīkama garduma.

    Sliktas ziņas tiem, kas ikdienā iecienījuši pamieloties ar lakricu. Šis gardums, kurš īpaši garšo skandināviem, patiesībā ir ļoti neveselīgs un var nodarīt kaitējumu veselībai. Somijas universitātes pētnieki noskaidrojuši, ka jebkurš produkts, kura sastāvā ir lakricas sakne, var būtiski paaugstināt asinsspiedienu. Tas nozīmē, ka nāksies atteikties ne tikai no konfektēm, bet arī tējām, košļājamajām gumijām, klepus sīrupiem, košļājamās tabakas, liķieriem un tautas ārstniecības līdzekļiem, kuru sastāvā ir lakrica, ziņo portāls «Postimees».

    Somu universitātes pētnieki veica eksperimentu – viņi lika pētījuma dalībniekiem divas nedēļas dienā apēst 120 līdz 300 gramus lakricas saldumu. Tiklīdz saldumi notiesāti, izmērīja dalībnieku asinsspiedienus. Somu pētnieki secināja, ka lakrica asinsspiedienu paaugstina pat krietni vairāk, nekā viņi bija prognozējuši. Iespējams, lakrica šādu efektu dod, jo satur milzīgu nātrija daudzumu. Pētījuma autori uzsver, ka lakricas ietekme uz organismu ir tik būtiska, ka uz gardumu paciņām pat vajadzētu izvietot brīdinājumus. Arī tiem, kas ikdienā nemokās ar augstu asinsspiedienu, vajadzētu lietot lakricu ar mēru. Tās ietekme uz asinsspiedienu var saglabāties pat ilgāk par nedēļu.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē