• Speciāliste vērtē internetā atrodamās metodes varžacs iznīdēšanā 

    Slimības
    Ievas Veselība
    Ievas Veselība
    19. janvāris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zilie graudiņi, alveja, ķiploku metode un tējas koka eļļa – vai varžacs likvidēšanā tas tiešām ir iedarbīgi? Padomus par varžacu ārstēšanu, kas atrodami interneta forumos, vērtē podoloģe jeb pēdu aprūpes speciāliste Veselības centra 4 Pēdu centrā INITA SEĻICKA.
    • Es pāris reizes pēdu mērcēju lillā graudiņos (kālija permanganātā), un varžacis izkrita kā korķi, arī bedrītes drīz vien aizauga.

    Komentē Inita Seļicka:
    Zilos graudiņus izmanto kā dezinficējošu līdzekli. Ja kālija permanganātu lieto ļoti koncentrētā veidā, tas apdedzina un nokrāso ādu. Pieļauju, ka tas varbūt bija kārtīgs uzstaigājums, kas izmērcējot (vienalga kādā šķīdumā, tikpat labi tas varēja būt sālsūdens) kārtīgi izmirka un nogāja nost. Šaubos, ka šī metode līdzētu atbrīvoties no varžacs.

    • Pa nakti uz varžacs liku alvejas mīksto daļu, ko ar plāksteri pielīmēju.

    Komentē Inita Seļicka:

    Alveja ādu mīkstina, darbojas līdzīgi kompresei. Tai piemīt arī pretiekaisuma iedarbība – alveja nav agresīva un ādai vismaz nekaitē. Tāpēc varbūt, mīkstinot ādu, iznāca ārā arī varžacs.

    • Es izmantoju tējas koka eļļu…

    Komentē Inita Seļicka:

    Tējas koka eļļu medicīnā bieži izmanto sēnīšu slimību ārstēšanai, grūti pateikt, kā tā var līdzēt varžacij. Šai eļļai vairāk piemīt dezinficējošā iedarbība, bet šaubos, vai tā ietekmē arī mehānisku bojājumu. Iespējams, audi no tējas koka eļļas kļuva mīkstāki, tāpēc izkrita arī varžacs, jo āda pati cenšas atbrīvoties no liekā.

    • Naudas koka lapu gareniski pārgriežu un ar gaļīgo pusi pielieku pie varžacs, nostiprinu ar marles saiti vai plāksteri. No rīta lieku otru lapas pusi. Tā katru rītu un vakaru. Pēc laika varžacs pati izkritīs ar visu sakni.

    Komentē Inita Seļicka:

    Ja varžacs ir maza kā zirnītis un tās robežas ir labi saskatāmas, var jau mēģināt. Domāju, ka naudas koka lapas sula, līdzīgi kā alveja, kārtīgi izmērcē ādu līdz pat dziļam slānim un palīdz varžacij izkrist.

    • Man labi palīdzēja strutenes…

    Komentē Inita Seļicka:

    Ar tām gan iesaku būt uzmanīgai, jo strutenes ir kodīgas un dedzinošas. Turklāt tās vairāk izmanto kārpu, nevis varžacu ārstēšanai.

    • Kad meitai uz pēdas bija varžacs, dermatologs izrakstīja acetokaustīna pilienus un larifāna ziedi. Tikām vaļā divu nedēļu laikā.

    Komentē Inita Seļicka:

    Bērniem varžacis nemēdz būt, un, ja vēl izrakstīts acetokaustīns, – ar lielāko varbūtību tā bija kārpa! Acetokaustīns ir ļoti spēcīgs līdzeklis, ko izmanto kārpu ārstēšanai, tāpat kā Duofilm, kuru arī nereti piemin kā līdzekli, kas palīdz atbrīvoties no varžacīm. Vai nevar būt, ka šie līdzekļi palīdz pret abām vainām? Iespējams, ka ir tāda sakritība, jo medicīnā vispār nekas nav simtprocentīgs. Taču, ja atceramies, kā rodas kārpas un kā varžacis, nedomāju, ka šie līdzekļi var līdzēt abos gadījumos.

    • Ķiploka metode: vakarā kājas izmērcē siltā sālsūdenī, noslauka un norīvē ar kāju rīvi. Pārgriež ķiploku uz pusēm un saspaida, lai sulīgāks, tad kārtīgi norīvē varžaci ar ķiploka sulu. Divās dienās notika brīnums – varžacs ir gandrīz pavisam nost!

    Komentē Inita Seļicka:

    Šo nevaru komentēt, pirmo reizi ko tādu dzirdu. Cilvēki ir radoši un izdomā visu ko. Esmu dzirdējusi, ka uz varžacs liek ceptus sīpolus. Domāju, ka visa pamatā ir kārtīga ādas un varžacs izmērcēšana. Būtībā kājas var mērcēt kaut tīrā ūdenī, taču, ja tā ir kārtīga varžacs, tad sakni tādā veidā ārā nedabūt. Mērcēšana var mazināt diskomfortu kājās, bet ne izņemt varžaci.

    • Mērcē siltā sodas, kumelīšu vai šķidro ziepju vanniņā, rūpīgi nosusina un atmiekšķēto raga kārtiņu notīra ar pumeka gabaliņu vai vīlīti.

    Komentē Inita Seļicka:

    Tā atkal ir ādas mīkstināšana, un nav svarīgi, vai to dara ar augiem, eļļām vai ziepēm. Ja izmanto pumeku un vīlīti, tad ļoti uzmanīgi. Ja mazais varžacs zirnītis nav dziļi, to var dabūt ārā, bet, ja tas slēpjas dziļumā, labāk necensties to tik agresīvi izberzt. Ja bijis mazs vardes acs zirnītis un to izdevies dabūt ārā, šajā vietā āda kļūst plānāka un mīkstāka. Tad ieteicams to papolsterēt ar vates pikucīti, atslogot, un varbūt varžacs tiešām pāriet.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē