• Sāk iedzīvotāju aptauju par psihiskās veselības jautājumiem

    Mentālā veselība
    Ziņu aģentūra LETA
    1. augusts, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    No šodienas Rīgas psihiatrijas un narkoloģijas centrs (RPNC) sāk jaunu sabiedrības iesaistīšanas aktivitāti – ikmēneša aptauju par dažādiem jautājumiem, kas saistīti ar psihisko veselību, aģentūru LETA informēja RPNC pārstāve Ilze Krūkle.

    Katra mēneša pirmajā datumā mājas lapas www.rpnc.lv sadaļā Sabiedrības aptauja tiks publicēta jauna aptauja. Reizē ar to tiks publicēta arī informācija un analīze par iepriekšējā mēneša anketas jautājumiem. Attiecīgi augusta aptaujas rezultātus būs zināmi 1. septembrī.

    PRNC valdes priekšsēdētāja Sandra Pūce skaidroja, ka katru mēnesi viens no jautājumiem, kas nemainīsies būs par to, kā konkrētais cilvēks šobrīd vērtē savu psihisko veselību. Tad, laikam ejot, varēs salīdzināt sabiedrības vispārējo sajūtu par to, cik laba vai slikta, viņuprāt, ir psihiskā veselība kopumā.

    Pirmā aptauja – augustā plānota par radošo aktivitāšu saistību ar psihiskās veselības saglabāšanu vai uzlabošanu. Tajā RPNC vaicās dažādus jautājumus par to, vai iedzīvotāji izmanto radošas aktivitātes, lai mazinātu stresu vai trauksmi, piemēram, spēlē klavieres, tamborē segas, dejo vai risina krustvārdu mīklas. Vai tie, kuri savu psihisko veselību vērtē kā ļoti labu vai izcilu, biežāk vai retāk iesaistās radošās aktivitātēs nekā tie, kuri savu garīgo veselību vērtē kā viduvēju vai sliktu. Tāpat tiks noskaidrots, kuras pēc sabiedrības domām ir tās radošās aktivitātes, kuras noder psihiskās veselības uzlabošanai.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē