• Rūta Dvinska sarūgtināta par ģimenes ārstu darbu, cīnoties par meitiņas veselību

    Ģimenes ārsts
    Santa.lv
    Santa.lv
    24. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Kadrs no video
    Šajā reizē raidījumā «Māmiņu klubs» galvenā uzmanība tiek vērsta uz bērnu veselības aprūpi Latvijā. Šī iemesla dēļ uz sarunu aicinātas Latvijas pediatru asociācijas prezidente, pediatre Ilze Grope un žurnāliste Rūta Dvinska. Sarunas laikā noritēs aktīva diskusija par to, cik šobrīd bērniem ir pieejama veselības aprūpe. Rūta arī dalīsies sajūtās par savas meitiņas auto imūno saslimšanu.

    Televīzijas raidījumu vadītāja, radio personība, divu bērnu mamma Rūta Dvinska viesojoties raidījumā «Māmiņu klubs» pastāstīja par savas meitas Grietas veselības problēmām, kuras atklājās šī gada vasarā. Pēc visa pārdzīvotā, viņa ir ārkārtīgi pateicīga Bērnu klīniskās universitātes slimnīcas ārstiem.

    «Es esmu ārkārtīgi pateicīga par to, ka mums izdevās nonākt pie diagnozes. Es uzskatu, ka tā ir tikai un vienīgi mediķu, ārstu, kas ar mums strādāja pašaizliedzīga vēlme to izdarīt. Tas ir nenovērtējams darbs!»

    Sarunas laikā Rūta atklāj, ka ir neizpratnē par ģimenes ārstu darbu mūsu valstī, atzīstot, ka meitas gadījums esot atstājis rūgtu pēcgaršu.

    «Šeit mēs nonākam situācijā, kad es negribu mest akmeni visu ģimenes ārstu lauciņā, es zinu, ka ir speciālisti, kas savu darbiņu dara pēc būtības un ar tīru sirdsapziņu, bet ar šo te, mūsu konkrēto gadījumu, es saskaros ar situāciju, teikšu godīgi man palika rūgta sajūta par to, kā vispār darbojas mūsu ģimenes ārstu koncepts valstī.»

     

     

     
    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē