• Piektdien analizēs Covid-19 tendences un piedāvās pārskatīt noteiktos ierobežojumus

    Veselība
    Ziņu aģentūra LETA
    9. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: LETA
    Piektdienas rītā Veselības ministrijā tiks analizēts šīs nedēļas Covid-19 inficēto pieaugums, tendences, prognozes un atbilstīgi tam tiks piedāvāts valdībai pārskatīt noteiktos ierobežojumus, sociālajā tīklā Twitter pavēstījusi veselības ministre Ilze Viņķele (JV).

    «Atgādinu, ka valsts apmaksā Covid-19 testus un aicinu iedzīvotājus aktīvi izmantot šo iespēju,» uzsver ministre, vienlaikus arī aicinot lietot aplikāciju Apturi Covid.

     

    Savukārt Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) norādījis, ka, ņemot vērā Covid-19 izplatības pieaugumu pēdējo dienu laikā, pēc informācijas saņemšanas par situāciju no veselības ministres, tiks lemts par tālāko rīcību.

    «Esam gatavi ātri reaģēt un apturēt plašāku izplatību,» uzsvēra premjers.

    Vienlaikus viņš aicināja sabiedrību būt modriem un atbildīgiem, ievērojot Slimību profilakses un kontroles centra norādījumus.

    Kā vēstīts, pēdējo trīs diennakšu laikā Latvijā reģistrēti 27 jauni Covid-19 gadījumi.

    Ja izmeklējot šīs nedēļas jaunos Covid-19 saslimšanas gadījumus, vairākiem no tiem nebūs izsekojams infekcijas avots, visticamāk, būs jāatgriežas pie stingrākiem ierobežojumiem nākamajā nedēļā, trešdien informēja Slimību profilakses un kontroles centrā (SPKC).

    Arī Veselības ministrijas (VM) Sabiedrības veselības departamenta direktore Santa Līviņa žurnālistiem norādīja, ka Latvijā turpinot pasliktināties epidemioloģiskajai situācijai, ministrija pārskatīs uz augustu plānotās izmaiņas pulcēšanās apmēros.

    VM pārstāve skaidroja, ka šobrīd nosaukt konkrētas normas, kuras, iespējams, varētu skart izmaiņas, viņa nevar, jo viss ir atkarīgs no tā, kā turpmāk attīstīties epidemioloģiskā situācija.

    Līdz šim valstī veikti 163 769 Covid-19 izmeklējumi, saslimušas ir 1154 personas un 30 mirušas. Savukārt atveseļojušies ir 1019 cilvēki.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē