• Pēc ilgstošas cīņas ar Covid-19 mūžībā devies Stradiņa slimnīcas infektologs Pauls Aldiņš

    Sabiedrība
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. janvāris, 2021
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: No slimnīcas mājas lapas
    2020. gada 31. decembra vakarā pēc ilgstošas cīņas ar slimību mūžībā ir devies Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas ārsts infektologs Pauls Aldiņš, liecina publikācija slimnīcas mājas lapā.

    "Slimnīca ir zaudējusi izcilu ārstu, zinātnieku, pedagogu un kolēģi. Viņa ieguldījums Latvijas infektoloģijas nozares attīstībā ir nepārvērtējams. Pauls Aldiņš ir viens no HIV, imūnsupresēto pacientu un vīrusa hepatīta modernās ārstēšanas pamatlicējiem Latvijā, nenogurstoši izglītojis kolēģus un studentus abās Latvijas medicīnas universitātēs. 

    Saskarsmē ar pacientiem Pauls Aldiņš bija ārsta visaugstāko ētikas un profesionalitātes standartu paraugs, arī darbā pret kolēģiem vienmēr atsaucīgs, pacietīgs un laipns, nekad neaizmirsa izpildīt solīto, bija precīzs līdz sīkākai detaļai. 

    Pauls Aldiņš godam pārstāvēja Paula Stradiņa Klīniskās universitātes slimnīcas vārdu ne tikai Latvijas, bet arī starptautiskā mērogā, piedaloties gan pētniecības, gan izglītojošās aktivitātēs.

    Kopš Covid-19 pandēmijas pirmsākumiem Pauls Aldiņš aktīvi iesaistījās tās ārstēšanā, diemžēl pats zaudēja cīņā ar šo nežēlīgo slimību…" minēts slimnīcas mājas lapā.

    «Šī ir ziņa, kuru izlasot, gribas iesaukties: »Nu nē, NETICU!" Tomēr diemžēl tā ir realitāte… ," savā Facebook profilā raksta žurnāla IEVAS Veselība galvenā redaktore Anija Pelūde. «Tik tiešām ļoti, ļoti žēl. Mēs, jebkurš, esam zaudējuši empātisku, cilvēcīgu, godīgu ārstu. Viņš bija arī IEVAS Veselības konsultants. Man spilgti palikusi atmiņā pēdējā intervija, saruna ar dakteri Aldiņu par C hepatīta ārstēšanu un mazliet par dzīvi. Tā melnā kafija, ko viņš torīt Stradiņos pagatavoja. Dakteris ļoti priecājās, ka medicīnas zinātne spērusi platu soli uz priekšu – ka izgudrotas jaunas zāles un tagad astoņu vai divpadsmit nedēļu laikā C hepatītu var izārstēt pilnībā! Dakteris Aldiņš bija tas retais Latvijas infektologs, kurš tad, kad šīs jaunās un ļoti dārgās oriģinālās zāles mūsu valsts vēl simtprocentīgi nekompensēja, saviem pacientiem palīdzēja sadabūt tā dēvētās Indijas zāles, kuras bija šo dārgo preparātu ģeneiriķis jeb pakaļdarinājums. Cilvēki paši tās veda no Indijas vai pasūtīja internetveikalā – iegādāties šīs daudzkārt lētākās zāles personīgai lietošanai Latvijas likumdošana neaizliedza.

    Jā, dakteris nenobijās, viņš bija gatavs ziedot savu laiku, lai pacientiem palīdzētu.

    Pirmoreiz ar dakteri Aldiņu iepazinos pirms daudziem gadiem, kad viņš vēl strādāja Infektoloģijas centrā un bija viens no tiem, kas ārstēja HIV pacientus. Tolaik viņu man kā konsultantu ieteica profesore Baiba Rozentāle: «Ļoti talantīgs, gudrs ārsts …» Nu jau pagājušajā (2020.) gadā dakteri Aldiņu uzrunājam arī intervijai par to, kāpēc, tā teikt, pavisam rātnām meitenēm tomēr vajadzētu būt informētām par iespējamību inficēties ar HIV. Taču kolēģi no žurnāla KLUBS jau bija pacentušies dakteri Aldiņu uzrunāt pirmie! Tāpēc mums viņš sarunai ieteica savu jauno kolēģi – Stradiņa slimnīcas infektologu Viesturu Zvirbuli, raksturoja kā ļoti zinošu ārstu. Paldies par visu, dakter Aldiņ. Iededzu svecīti, lai JUMS gaišs ceļš. Un jūtu līdzi ģimenei." 

    Izsakām visdziļāko līdzjūtību Paula Aldiņa ģimenei, draugiem un kolēģiem, viņu pāragri mūžībā pavadot.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē