• Kā kopt sejas ādu pēc dzemdībām

    Laimīgai mammai
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. februāris, 2020
    1 komentārs

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Jau grūtniecības laikā daudzas sievietes saskaras ar sejas ādas izmaiņām. Laikā, kad sieviete gaida bērniņu viņai mainās organisma hormonu līmenis, līdz ar to var mainīties arī ādas struktūra. Tāpat arī pēc dzemdībām daudzas sievietes saskaras ar sejas ādas izmaiņām, visbiežāk āda paliek sausa. Konsultē kosmetoloģe Gita Vilensone.

    Lielākoties pēc dzemdībām sejas āda kļūst sausāka, tai zūd elastība un pat jaunām sievietēm var parādīties pirmās mīmikas krunciņas. Āda pēc dzemdībām var kļūt jutīga, tāpat kā grūtniecības laikā. Tādēļ ļoti svarīgi jau grūtniecības laikā uzņemt nepieciešamos vitamīnus pietiekošā daudzumā. Svarīgi, lai uzturs būtu sabalansēts ne tikai pēc dzemdībām un bērna barošanas laikā, bet arī pirms.

    Ja ādā ir jūtamas izmaiņas (tā kļūst sausāka vai tml.), būtu ieteicams pakonsultēties ar speciālistu, pirms ķerties klāt pie pašrocīgas ārstēšanas, jo arī ādas sausumu var izraisīt divi iemesli. Pirmais – āda kļūst sausāka, jo tai trūkst ūdens, un tad ir nepieciešami mitrinoši līdzekļi, vai arī āda kļūst sausāka, jo tai pietrūkst lipīdi (tauku sekrēti), un tad būtu nepieciešami viegli barojoši kopšanas līdzekļi.

    Ja nav novērotas alerģiskas izpausmes, sievietes pašas var atrast un izmēģināt jaunus līdzekļus, bet tad labāk būtu iegādāties testerīšus, jo iespējams, ka jaunais sejas kopšanas līdzeklis nederēs un plauktos aiz vien vairāk krāsies nevajadzīgi kosmētiskie līdzekļi (sejas pieniņi, maskas, mitrinošies, barojošie u.c. krēmi).

    Sejas ādai un ādai kopumā pēc dzemdībām vajadzētu pievērst pietiekošu uzmanību. Atrast laiku starp bērna barošanu, kopšanu un auklēšanu arī pašai sev!

    Skaistas sejas ādas formula ir pavisam vienkārša un nebūt ne dārga, jāievēro trīs lietas:

    • sabalansēts uzturs
    • pilnvērtīgs miegs
    • uzturēšanās svaigā gaisā.

    Papildus iepriekšminētajam kosmetoloģe iesaka, lai sievietes piekoptu pareizu ikdienas sejas kopšanas procedūras. Nevajadzētu iet gulēt ar dekoratīvo kosmētiku. Attiecīgajiem ādas tipiem jāizmanto vai nu sejas pieniņš, vai toniks, vai mazgājošā želeja. Tāpat arī nepieciešams lietot krēmus. Īpaši ziemā, krēmi pasargās no aukstā gaisa un vēja, un seja netiks vēl vairāk sausināta un bojāta, – piebilst Gita Vilensone.

    Svarīgi arī 1–2 reizes nedēļā veikt sejas pīlingu, lai nolobītu atmirušo raga kārtiņu. Tad arī pārējām procedūrām būs lielāka jēga. Tāpat reizi nedēļa būtu nepieciešams uzlikt masku.

    Nevajadzētu aizmirst par ādu ap acīm, un to arī palutināt ar attiecīgiem kopšanas līdzekļiem.

    Svarīgi ir izvēlēties pareizus krēmus un pārējos līdzekļus, tādēļ būtu ieteicams to noskaidrot pie speciālista. Sejas ādai pēc dzemdībām (un arī citos laikos) ļoti ieteicamas ir sejas masāžas, kas uzlabo asinsriti un ādas vielmaiņu. Šo procedūru ir apgrūtinoši veikt pašam, mājas apstākļos, kosmetologa rokas to izdarīs daudz profesionālāk, kas ne tikai uzlabos ādas asinsriti, bet arī atslābinās un palutinās pašu sievieti. Ja ir kāda alerģija, ir speciālas masāžas ko var veikt bez kosmētiskiem līdzekļiem.

    Kosmetoloģe neiesaka šajā laikā aizrauties ar dažādu kosmētisko produktu testēšanu, jo āda jau tā ir piekususi un jaunās ikdienas rūpes pēc dzemdībām tai uzliek papildus slodzi. Pēc dzemdībām nebūtu ieteicamas tādas procedūras sejai, kas ir agresīvas, piemērām procedūras ar augļskābēm, vai citas specifiskās, tāpat arī slīpēšana.

    1 komentārs

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē