• Kur aprīlī gūt enerģiju? Šie 5 ieteikumi palīdzēs justies mundrāk!

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    2. aprīlis
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Tomsickova Tatyana/Shutterstock.com
    Daba mostas, bet tev trūkst enerģijas un tā vien gribas ieritināties dīvānā? 5 ieteikumi, kā pavasarī iztīrīt savu organismu no ziemā uzkrātajiem sārņiem. 
    • Izgulies!

    Dodies gulēt ne vēlāk kā desmitos vakarā un celies sešos vai septiņos no rīta. Laikus doties gulēt ir svarīgi tāpēc, ka no desmitiem vakarā līdz diviem naktī notiek ēdiena transformācija, aknu attīrīšanās no atkritumvielām. Ja tajā laikā vēl neguli, šis process notiek sliktāk un toksīni netiek pilnībā izvadīti. Savukārt agrās rīta stundas enerģētiski ir ļoti dziedinošs, atveseļojošs un attīrošs laiks.

    • Iesvīsti!

    Svīšana ir vēl viens veids, kā organisms atbrīvojas no visa sliktā, taču ne īslaicīga svīšana. Ir svarīgi, lai slodze ir ilgstoša, jo tikai tā ķermenis var izlietot gan cukuru, gan tauku rezerves, kas ziemā uzkrājušās. Ilglaicīga svīšana nozīmē vismaz pusstundu staigāt, nūjot, braukt ar velosipēdu vai strādāt dārzā – visas šis nodarbes uzskatāmas par lēnu, ilgu aerobo slodzi, kas palīdz ķermenim attīrīties.

    Ielāgo! Svarīgi visu darīt bez aizdusas – tiklīdz jūti, ka tev nepieciešams ievilkt dziļāku elpu, tas nozīmē, ka aizdusa klāt un laiks pierimt, jo tad ķermenis ir pārpūlējies un attīrīšanās nenotiek.

    • Ēd zaļumus!

    Viss, kas aug virs zemes un komunicē ar sauli, satur daudz vitamīnu. Pievieno salātiem pirmās nezāles, dīgstus, uz palodzes izaudzētos lociņus.

    • Izvēlies piemērotas garšas!

    Pavasarī ieteicamas ir rūgtas, savelkošas un pat asas garšvielas: ķiploki, čili, dilles, pētersīļi, kurkuma, kanēlis, mārrutki, sinepes. Ieteicams arī ēst daudz redīsu vai rutku. Visas šīs garšas radīs noteiktu enerģētiku kuņģī un uzlabos gremošanas procesus.

    • Dzer bērzu sulu!

    Sezonas laikā tās vajadzētu dzer diezgan daudz – pat 2–3 litri nebūs par daudz, jo bērzu sula lieliski attīra gremošanas sistēmu. Turklāt tā satur organismam vajadzīgas minerālvielas.

    Ielāgo! Pavasarī enerģiju laupa: trekni un cepti ēdieni, dažādi žāvējumi, saldumi, sintētiskie dzērieni.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē