Santa.lv
  • Kāpēc ieteicams bieži ēst pupas?

    Padomi
    Ievas Padomu Avīze
    Ievas Padomu Avīze
    7. oktobris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Arvien biežāk uzsver, ka uzturā jāiekļauj krietni vairāk pākšaugu. Un kāpēc lai tās nebūtu pupiņas? Tām ir vieni vienīgi plusi!

    Pupās ir daudz šķiedrvielu (balastvielu), tāpēc tās veicina zarnu trakta darbību, palēnina ogļhidrātu un tauku uzsūkšanās ātrumu, tādējādi palīdzot samazināt holesterīna līmeni asinīs.

    Sevišķi svarīgi tas ir sirds slimību un cukura diabēta profilaksei.

    Organisms spēj pārstrādāt apmēram 75 % pupu olbaltumvielu, un šīs olbaltumvielas, starp citu, ir ļoti kvalitatīvas – vērtības ziņā nereti tās mēdz salīdzināt ar paipalu olām. Tajās ir dzīvībai svarīgas aminoskābes: triptofāns, lizīns, arginīns, tirozīns, metionīns.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk