• Ja noberzusies cisku iekšpuse…

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    22. jūlijs, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Vasarā augšstilbu iekšpuses mēdz norīvēties dažādu izmēru sievietēm, it īpaši, ja daudz staigā. Tā tās kājas uzbūvētas…

    Lūk, ieteikumi, kā ar šo traucējošo un reizēm pat sāpīgo lietu tikt galā.

    1. Problēmu ar cisku rīvēšanos var risināt, augšstilbu iekšpusi ierīvējot ar sauso cieto dezodorantu, kas paredzēts padusēm.
    2. Kājas no noberzumiem labi pasargā bērnu pūderis, ko izmanto zīdaiņu cirkšņu pūderēšanai. Tiesa, lai efekts būtu ilgstošs, pūderēšana jāveic vairākas reizes dienā, jo reizēm karstums ir tik liels, ka pūderis vienkārši saveļas mazās bumbiņās, un viss efekts vējā.
    3. Šim nolūkam der kokosriekstu eļļa, kas ļoti labi iesūcas ādā, padara to eļļainu un slīdīgu, taču neatstāj taukainus traipus. Turklāt efekts ir ilgstošs – kājas ieziež no rīta, un visu dienu var mierīgi staigāt.
    4. Var iegādāties plānus un zem apģērba nepamanāmus kokvilnas šortiņus. Ja tie ir ar paaugstinātu jostasvietu, labi satur arī vēderu.

     

    Ko darīt, ja iekaisums jau radies?

    • Ja radies tikai sāpīgs, apsārtis laukums cisku iekšpusē, vakarā to vajadzētu nomazgāt ar ūdeni un apstrādāt ar cinka ziedi, kam piemīt antiseptiskas īpašības, der arī Bioderma Cicabio krēms kairinātai, bojātai ādai vai, piemēram, Dermilon pasta, kas mazina iekaisumu.

      No rīta vietu, kas parasti noberžas, vajadzētu apstrādāt ar likopodiju, talku vai kartupeļu cieti.
    • Ja radies dziļāks iekaisums un āda mainījusi krāsu, iespējams, pievienojusies sēnīšu infekcija, ko veicina mitrums un siltums. Šādā gadījumā iespējams lietot dažādas pretsēnīšu ziedes, piemēram, Nizoral krēmu.
    • Ja āda noberzuma vietā mitrojas, nedzīst, noteikti vajadzētu apmeklēt dermatologu – iespējams, pievienojusies bakteriāla infekcija un nepieciešama specifiska ārstēšana ar antibakteriāliem līdzekļiem. Precīzi noteikt, kas tieši kaiš ādai, palīdzēs īpašs aparāts, kuru diagnostikā izmanto dermatologi, – luminiscentā gaisma precīzi parāda, kas lācītim vēderā, un palīdz noteikt ādas izmaiņu veidu.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē