• «IEVAS Veselības» akcijas laikā atklāj 4 vēžus mutē. Tu vari sevi pasargāt!

    Onkoloģija
    Anija Pelūde
    Anija Pelūde
    13. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Šoreiz akcijā piedalījās 100 lasītāji.
    Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
    Šoreiz akcijā piedalījās 100 lasītāji.
    Žurnāla «IEVAS Veselība» rīkotā akcija Pārbaudi mutes gļotādu! deva iespēju bez maksas konsultēties ar mutes veselības speciālistu, un šoreiz to izmantoja tieši 100 žurnāla lasītāji. Tika atklātas dažādas problēmas mutes dobumā, arī četri ļaundabīgi procesi. Iespējams, ka, pateicoties akcijai, ir izglābtas četras dzīvības!

    Tas, kas notiek acu priekšā, bieži vien paliek nepamanīts, jo – cilvēks taču pierod pie visa kā! Arī tad, ja mutē uzradies dīvains sarkans vai balts plankums, čūliņa… Ai, gan jau pāries! Bet – nepāriet, un  Slimību profilakses un kontroles centrs savās atskaitēs atkal un atkal var rakstīt, ka Latvijā ir augsta saslimstība ar plakanšūnu vēzi, kas turklāt tiek diagnosticēts vēlīnā stadijā, šajos gadījumos ir arī augsta letalitāte.

    Visbiežāk plakanšūnu vēzis skar mēli un mutes pamatni.

    Taču to visu varētu nepieļaut, ja tu ik pa laikam ieskatītos savā mutē, lai pārliecinātos, vai tur nav kādas izmaiņas un, ieraugot ko aizdomīgu, pierakstītos pie ārsta. Tāpēc divas dienas aprīļa sākumā jau otro reizi notika Rīgas Stradiņa universitātes Stomatoloģijas institūta Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas un Mutes medicīnas centra un IEVAS Veselības rīkotā akcija Pārbaudi mutes gļotādu! Iespēju bez maksas konsultēties ar mutes veselības speciālistu šoreiz izmantoja tieši 100 IEVAS Veselības lasītāji. Rezultātā tika atklātas dažādas problēmas mutes dobumā, arī četri ļaundabīgi procesi (mēles saknes vēzis, siekalu dziedzeru ļaundabīgs audzējs un čūla, no kuras tika paņemta biopsija) un leikoplakija – priekšvēža stāvoklis.

    «Kad IEVAS Veselība izsludināja, kurā dienā sāksies pieraksts, Stomatoloģijas institūta meitenes man teica, ka līdz pusdienlaikam gandrīz puse jau bija pierakstījušies. Visi bija par to pārsteigti. Notika burtiski sprādziens!

    Prieks, ka bija pārstāvēti visi Latvijas novadi un ka šoreiz arī kungi bija atmodušies un pieteicās akcijā,»

    saka Stomatoloģijas institūta Mutes medicīnas centra vadītāja, Rīgas Stradiņa universitātes Mutes, sejas un žokļu ķirurģijas un mutes medicīnas katedras profesore Ingrīda Čēma.  

    Paldies visiem ārstiem, kuri nesavtīgi ziedoja savu laiku un zināšanas, lai šī bezmaksas akcija varētu notikt. Svētīgu darbu jūs darāt! It sevišķi tas ir būtiski tagad, kad daudzi veselības aprūpes pakalpojumi ir par maksu un  pie speciālistiem nemaz nav tik viegli tikt.

    Tagad ir doma šādu kopīgu akciju rīkot katru pavasari.

     

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē