• Cik maksā pārbaudīt dzimumzīmes?

    Veselība
    Indra Ozoliņa
    30. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Lasītāja raksta: «Man ir ļoti daudz dzimumzīmju – grūti pat saskaitīt. Vai būs jāmaksā par katras pārbaudīšanu un noņemšanu? Tas taču sanāks ļoti dārgi!» Atbild dermatologs Raimonds Karls.

    Noteikti jāpārbauda visas. Ja ārsts apskata tikai to, kuru rādi, viņš rīkojas nepareizi. Tomēr situācija nav tik slikta, kā varbūt liekas. Piemēram, ja cenrādī rakstīts, ka 1–2 dzimumzīmju pārbaude maksā 5 eiro, bet par katru nākamo jāmaksā 3 eiro, taču tev to ir ļoti daudz, tas nenozīmē, ka būs jāšķiras no vairākiem simtiem eiro.

    Katrā klīnikā noteikumi nedaudz atšķiras, bet parasti, ja nēvusu ir ļoti daudz, par katru atsevišķu veidojumu nav jāpiemaksā.

    Piemēram, mūsu klīnikā papildus ārsta konsultācijai, kuras cena ir 50–60 eiro, būs jāmaksā 30–35 eiro. Līdzīgi ir ar dzimumzīmju noņemšanu. Viena nēvusa likvidēšana maksā no 47 eiro, bet par vairāku dzimumzīmju likvidēšanu nāksies šķirties no 60–80 eiro.

    Bieži vien cilvēki grib no visiem ādas veidojumiem atbrīvoties vienā reizē, lai miers. Un to var saprast. 

    Taču, ja dzimumzīmju ir daudz, labāk tās likvidēt divos vai vairākos piegājienos, jo pēc tam kādas trīs dienas jārēķinās ar nelielām sāpēm un niezi.

    Noņemot visus nēvusus uzreiz, tu jutīsies ne visai labi.    

    Lai pārbaudītu visas dzimumzīmes un tām sekotu līdzi, tiek veikta kartēšana jeb izmeklējums ar speciālu digitālās dermatoskopijas iekārtu. Tas nozīmē, ka dators dzimumzīmes iegrāmato un atceras, nākamajā reizē pasakot, vai konkrētais veidojums ir mainījies, izvērtējot izmēru, krāsu, laukumu, perimetru.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē