• Burkānu kūre skaistumam un veselībai

    Veselīgs dzīvesveids
    Santa.lv
    Santa.lv
    23. septembris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Burkāni ir ne tikai garšīgi un ļoti veselīgi, bet arī viens no efektīvākajiem un lētākajiem skaistumkopšanas līdzekļiem, ar kuru palīdzību vari iegūt veselīgu sejas ādu un starojošu acu skatienu.    

    Attīroša maska sejai

    Sarīvē burkānu ar smalko rīvi, pievieno ēdamkaroti saldā krējuma, pustējkaroti medus, šķipsniņu smalki sakapātu zaļumu – dilles, pētersīļus u. c. (tie papildus nodrošinās ādu ar vērtīgām minerālvielām un vitamīniem). Visu kārtīgi samaisi un klāj uz iepriekš rūpīgi nomazgātas sejas. Pēc 20 minūtēm masku nomazgā remdenā ūdenī un iemasē ādā mitrinošu krēmu.

    Barojoša maska sejai

    Ar smalko rīvi sarīvē burkānu, pievieno ēdamkaroti saldā krējuma, vienu olas dzeltenumu, tējkaroti samaltu auzu pārslu (der arī ātri vārāmās), svaiguma efektam pievieno arī šķipsniņu sīki sakapātu zaļumu – dilles, piparmētras u. c. Visas sastāvdaļas samaisi un klāj uz tīras sejas ādas. Pēc 20 minūtēm masku nomazgā remdenā ūdenī. Pēc šīs maskas parasti āda staro labsajūtā un nav vajadzības pēc krēma. Ņem vērā: ja dodies ārā saulē, uzklāj sejai aizsargkrēmu, kas satur SPF

    Acu mirdzumam

    Ja acis jūtas nogurušas un izskatās pavisam pelēkas, ēdamkarotē svaigi spiestas sulas iepilini vienu pilienu aptiekā pirktas augstvērtīgas kvalitātes zivju eļļas un samaisi. Samitrini sulā divas vates plāksnītes, atgulies un uzklāj plāksnītes uz acu plakstiņiem. Turi 10–15 minūtes. Kurss: reizi dienā divas nedēļas.

    Roku maigumam

    Samaisi 2–3 ēdamkarotes siltas kartupeļu biezputras ar svaigu burkānu sulu vai ar sarīvētu burkānu putriņu. Pilnīgai labsajūtai pieliec vēl nažagalu sviesta vai tējkaroti saldā krējuma un klāj uz rokām kā masku. Ietin rokas pārtikas plēvē, virsū klāj siltu lakatu. Iekārtojies visērtākajā krēslā pie televizora vai radio un ļauj savām rokām pusstundu baudīt pilnīgu mieru. Pēc tam noskalo tās vēsā ūdenī un iezied ar olīveļļu. 

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē