• Ar minerālūdeni prātīgi – tas var būt kaitīgs!

    Padomi
    Santa.lv
    Santa.lv
    5. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Hayati Kayhan/Shutterstock.com
    Veikalā pirktu dzeramo ūdeni vai minerālūdeni ar zemu mineralizācijas pakāpi var droši lietot ikdienā, bet ārstnieciskos minerālūdeņus vēlams izmantot tikai pēc ārsta norādījuma.

    Šo tiešām vērts iegaumēt!

    • Minerālūdens izvēle atkarīga no konkrētas situācijas un veselības. Piemēram, ūdens ar augstu mineralizācijas pakāpi un lielu nātrija daudzumu nav piemērots sirds mazspējas slimniekiem, jo var aizturēt organismā šķidrumu. Taču tas noderēs veselam cilvēkam karstā laikā vai intensīvas slodzes brīžos, pastiprināti svīstot.
    • Ar minerālūdeni, it īpaši augsti mineralizētu, nevajadzētu nodrošināt visu dienā uzņemamā šķidruma normu.

    Tas jālieto, ievērojot mērenību, ko bieži vien norāda arī ražotājs.

    • Ja garšo gāzēts ūdens un tas nerada veselības traucējumus, to drīkst dzert, taču jāņem vērā, ka ogļskābā gāze mēdz kairināt gremošanas sistēmu. Ikdienā pastāvīgi lietot gāzētu ūdeni neiesaka cilvēkiem ar skābes atvilni, kairināto zarnu sindromu un pastiprinātu gāzu veidošanos, jo tas šīs ligas var tikai provocēt vai saasināt.
    • Ja negaršo pliks ūdens, reizēm var izvēlēties minerālūdeni ar zemeņu, citronu vai citu garšu. Taču – patiešām reizēm, un būtu arī svarīgi izpētīt, kādā veidā patīkamā garša iegūta, – ja ar ķīmiskiem savienojumiem, tas veselībai par labu nenāks. Ja izmantots sīrups, jārēķinās, ka šāds ūdens satur papildu cukuru un arī kalorijas.

    Dienas laikā izdzerot lielu daudzumu šāda saldināta minerālūdens, tas jāierēķina kopējā cukura patēriņā, jo jārēķinās, ka tas var ietekmēt ķermeņa svaru.

    Noteikti šādus minerālūdeņus neiesaka tiem, kuri cenšas atbrīvoties no liekajiem kilogramiem, un jāatceras – saldināti dzērieni bojā arī zobus.

    Svarīgi! Ikdienā slāpju veldzēšanai vienmēr laba izvēle ir tīrs ūdens, kam patīkamākai garšai var pievienot piparmētras lapiņas vai laima šķēli.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē