• Aizvadītajā diennaktī atklāti 24 jauni saslimšanas gadījumi ar Covid-19

    Veselība
    Santa.lv
    Santa.lv
    Ziņu aģentūra LETA
    4. aprīlis, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Unsplash
    Iepriekšējā diennaktī veikti 1300 izmeklējumi cilvēkiem ar aizdomām par saslimšanu ar Covid-19, un infekcija apstiprināta 24 personām, informē Slimību profilakses un kontroles centrs (SPKC).

    Līdz šim Latvijā kopā veikti 20 680 izmeklējumi personām ar aizdomām par Covid-19, apstiptināti kopumā 533 saslimšanas gadījumi. Slimnīcā ārstējas 44 pacienti, no tiem četri smagā stāvoklī, informē Nacionālais veselības dienests. Interaktīvo karti ar reģistrētajiem gadījumiem Latvijas novados var skatīt šeit

    Nedēļas nogalē Covid-19 slimība konstatēta vienam Latvijas Onkoloģijas centra (LOC) un vienam sociālā aprūpes centra «Stella Maris» darbiniekam, aģentūrai LETA apstiprināja Slimību kontroles un profilakses centra (SPKC) pārstāve Ilze Arāja. 

    Onkoloģijas centra darbinieks nav no ārstniecības personāla un ikdienā nav strādājis ar pacientiem. Savukārt «Stella Maris» darbiniece devusies izolācijā uzreiz pēc tam, kad Covid-19 konstatēts vienai no centra klientēm. Rīgas domes Labklājības departamenta direktora Irēna Kondrāte aģentūrai LETA norādīja, ka kopumā pēc tam, kad Covid-19 atklāts vienai no centra klientēm, pašizolācijā atrodas 11 «Stella Maris» darbinieki.

    Arāja norādīja, ka nakts patversmē «Zilais krusts» patlaban jaunas saslimšanas nav konstatētas un tur saslimušo skaits ir 29.

    Līdz šim «Zilā krusta» patversmē bija konstatēti 30 saslimšanas gadījumi, taču 4. aprīlī SPKC saņēma ziņu, ka viens no pacientiem miris. Mirušajam bijušas vairākas hroniskas saslimšanas un nāves cēloni varēs noteikt tikai pēc pataloganatoma slēdziena.

    Arī Kondrāte norādīja, ka klients bijis «pieklājīgā vecumā» un viņam bijusi «vesela buķete» dažādu slimību. Pacients miris naktī, kad, dodoties uz tualeti, zaudējis samaņu. Mediķi mēģinājuši cietušo reanimēt, taču neveiksmīgi.

    «Viena no versijām ir, ka viņam, iespējams, bijis arī insults, taču konkrētu iemeslu zināsim tikai pēc pataloganatoma slēdziena,» sacīja Kondrāte. Uz Patoloģijas centru mirušo palīdzējuši nogādāt Valsts policijas darbinieki. 

    Pēc Kondrātes teiktā, kopumā patversmē atmosfēra joprojām ir mierīga un valda sapratne, taču problēmas varētu radīt atsevišķi klienti, kuri cieš no atkarībām.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē