• 5 pazīmes, kas liecina – tuvojas menopauze

    Menopauze
    Santa.lv
    Santa.lv
    1. novembris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels
    Menopauze agrāk vai vēlāk skar ikvienu sievieti. Kā zināt, ka tas laiks tuvojas? Lūk, piecas pazīmes, kas var būt klimaksa priekšvēstneši.
    1. Nepārprotams signāls – mēnešreižu neregularitāte. Ļoti reti mēnešreizes izbeidzas, kā ar nazi nogrieztas: ir pēdējās un vairs nav. Parasti mēnešreizes kļūst neregulāras, dažus mēnešus tās var nebūt, lai pēc tam sievieti pārsteigtu liela asiņošana. Stiprāka, nekā ierasts. Vai arī – smērēšanās notiek veselu mēnesi, jo veidojas tā dēvētās folikulārās cistas.
    2. Var parādīties karstuma viļņi un izteikta svīšana naktīs. Ir sievietes, kurām karstumi uznāk jau pirms mēnešreižu beigšanās, atšķirībā no vairuma, kuras karstumi moka pēc tam, kad jau iestājusies menopauze. Organisms brēc pēc iztrūkstošā estrogēna! Ir arī sievietes, kam šo karstumu vienkārši nav.
    3. Jūties nervozāka. Jā, dažkārt apzīmējums klimakss tiek izmantots gluži vai kā lamuvārds, raksturojot allaž īgnu, nomāktu, histērisku, raudulīgu un nelaimīgu sievieti. Patiesība ir tā, ka hormonālās pārmaiņas, ko piedzīvo ķermenis, tik tiešām var izraisīt spējas garastāvokļa svārstības, vieglu aizkaitināmību un pat depresiju.
    4. Moka negulētās naktis. Naktsmiers var būt traucēts, turklāt miega kvalitāti būtiski ietekmē karstuma viļņi. Bet – tas viss var būt arī no vairogdziedzera problēmām.
    5. Mazinās vēlme mīlēties. Protams, ir sievietes, kam libodo pirms menopauzes un menopauzes laikā krasi samazinās, taču tas nebūt nav raksturīgi visām. Tendence samazināties seksuālajai tieksmei var būt novērojama arī pirms 40 gadu vecuma, kad pamazām krītas estrogēnu līmenis un organisms sāk gatavoties izmaiņām, kas notiks apmēram pēc desmit gadiem.

    Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē