• Zaļā mērce ar marinētiem tomātiem, lokiem un paniņām

    Uzkodas un salāti
    Ilze Klapere
    6. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zaļā mērce
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Zaļā mērce
    Svaiga un arī veselīga zaļumu mērcīte, kas brīnišķīgi sader ar brokastu olām, ceptiem kartupelīšiem, sāļām vafelēm un citām gardām lietām. Starp citu, šī ir arī fantastiska ideja, lai bērnam iemānītu lociņus, kurus tīrā veidā tie nevēlas redzēt savā šķīvī! Noslēpums tāds, ka paniņu baltums sajaucas ar mērces zaļumu un veido tik nenosakāmu toni, ka lociņus tur iekšā īsti nevar pamanīt!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    10m

     

    • Zaļos tomātus (bez marinādes) sagriež četrās daļās un sablendē, pievieno halapenjo piparu šķēlītes (labāk pa daļām, lai kontrolētu vēlamo mērces asumu), sablendē.
    • Tad pievieno sakapātu svaigo koriandru (ja vēlas zaļāku krāsu, var arī mazliet pētersīļu) un sakapātu sīpolu, visu sablendē kopā, pieber sāli pēc garšas. 
    • Iegūtā mērce būs garšīga tāpat – tā būs izcils kompanjons zivs, gaļas, olu un kartupeļu ēdieniem. Taču, pievienojot paniņas, lociņus un garšvielas, mērce kļūs maigāka un pavasarīgāka. 
    • Tātad. Bļodiņā ielej paniņas un iemaisa iegūto mērci zaļo mērci.
    • Pagaršo, pieber sāli un piparus, ja vēlas.
    • Tad smalki jo smalki sakapā lociņus – ja gadās lielāki loki, tos vispirms labāk pārgriezt uz pusēm arī gareniski. Iemaisa lociņus mērcē, un gatavs!
    • Pirms pasniegšanas mērci ieteicams atdzesēt ledusskapī. Ļoti garšīgi ar vārītiem vai apceptiem jaunajiem kartupelīšiem, kā arī grilētu gaļu vai zivīm. Jāatzīst, ka šo mērci var prasīties arī vienkārši padzerties…

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē