• Vienkāršāk kā izskatās: marmora kēkss

    Deserti
    Daina Lapiņa
    22. janvāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Marmora kēkss
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Marmora kēkss
    Pāris knifi un it kā vienkāršs kēkss pārtop krāšņā, šokolādīgā cienastā. Izmēģini!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    1st 20m

     

    1. Sviestu ar cukuru, vaniļas cukuru un sāli saputo pufīgu, pa vienai pieputo klāt olas un olu dzeltenumus istabas temperatūrā.

    2. Pamīšus ar kefīru vai paniņām pa daļām iemaisa izsijātus miltus, kas sajaukti ar cepamo pulveri. Mīklu sadala divās daļās, vienu daļu nedaudz mazāku.

    3. Mazā trauciņā kakao sajauc ar karstu ūdeni, iemaisa pāris ēdamkarotes mīklas no mazākās daļas, tad visu liek klāt tai un iemaisa.

    4. 1 1/2 l tilpuma vai nedaudz mazāku kēksa veidni iesmērē ar taukvielu, izkaisa ar miltiem.

    5. Veidnes dibenā ieklāj nelielu kārtiņu gaišās mīklas, tai virsū nevērīgi liek tumšās mīklas pikas, tad pārmaiņus gaišās. Tā kārtām liek, līdz visa mīkla ir veidnē. Virsu viegli nolīdzina, ar irbulīti, nazi vai karotes kātu, ievietojot mīklā līdz veidnes dibenam, turp un atpakaļ velk viļņveida zīmējumu, arī garenvirzienā.

    6. Veidni liek sakarsētā krāsnī tās apakšdaļā, 160 grādu temperatūrā cep 60 minūtes vai ilgāk, gatavību pārbaudot ar irbulīti. Ja tas, kēksa vidū iedurts, ārā izvelkot, ir tīrs, kēkss ir gatavs.

    7. Padzesētu kēksu izņem no veidnes, atdzesē pilnībā, pārkaisa ar pūdercukuru un griež šķēlēs.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē