• Ukraiņu pampuškas

    Uzkodas un salāti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    28. aprīlis, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Pampuškas
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Pampuškas
    Gardums no lieliskās ukraiņu virtuves. Pampuškas ir apaļas rauga mīklas maizītes ar ķiploku un diļļu pārklājumu. Smaržīgas, drusku pikantas un mīkstas, pašas kūst uz mēles! Laba piedeva borščam vai ēdamas tāpat.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    1 vērtējums
    5/5
    • Nelielā trauciņā siltā ūdenī iemaisa raugu un cukuru, uz brīdi noliek, līdz sāk parādīties burbulīši.
    • Lielā bļodā 400 g izsijātu miltos iemaisa sāli un rauga maisījumu, pievieno siltu pienu, pusi sakulto olu (otru pusi atliek pārsmērēšanai), kausētu sviestu, visu labi sajauc.
    • Pārējos miltus izsijā uz galda, turpat no bļodas izgāž mīklu, veļ un mīca, pamazām pievienojot miltus pēc vajadzības, līdz izveidojas gluda, elastīga, vidēji stingra mīkla.
    • Pikā saveltu to liek ar eļļu vai sviestu iesmērētā bļodā, paviļā, lai visa pārklājas, pārsegtu liek siltā vietā uzrūgt.
    • Kad mīkla apjomā dubultojusies, to saspaida un sadala gabaliņos, veidojot nelielas bumbiņas. No pagatavotās mīklas var izveidot 24–26 bumbiņas – pampuškas.
    • Tās ar nelielām atstarpēm liek ar taukvielu iesmērētā cepampannā vai uz izklāta cepampapīra.
    • Kamēr uzkarst krāsns, pārsegtas bumbiņas atstāj nedaudz piebriest, tad, pārsmērētas ar atlikto olas pusi, liek līdz 200 grādiem uzkarsētā krāsnī.
    • Cep apmēram 15 minūtes – zeltaini brūnas.
    • Izņemtas no krāsns pampuškas vēl siltas pārtecina ar pārklājumu, ko pagatavo, sajaucot saberztas vai smalki sakapātas ķiploka daiviņas ar sakapātām dillēm, sāli, kausētu sviestu vai eļļu un siltu ūdeni.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē