• Šobrīd

    weather img

    Rīga +13°C Skaidrs, Z vējš, 5.14 m/s

    IZPROT TAVAS SĀPES

    Saldie ugunskura kartupeļi

    Kartupeļi
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    5. februāris
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Saldie ugunskura kartupeļi
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Saldie ugunskura kartupeļi
    Dodoties ziemīgā pārgājienā, paņem līdzi iepriekš sagatavotus super garšīgus saldos kartupeļus! Atliks tikai iekurt ugunskuru un sildoties sagaidīt, kad tie būs gatavi! Sātīgi, kūpošo karsti, maigi, mmm .. tieši tas, kas vajadzīgs aukstā dienā!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    • Kartupeļus nomazgā, nosusina, ierīvē ar sviestu un šķipsnu sāls. Ietin vismaz divās folijas kārtās.
    • Lociņus smalki sakapā, sajauc ar šķipsnu sāls un paprikas pulvera. Ieber aizvākojamā trauciņā līdzņemšanai. 
    • Kartupeļus cep, ierušinot kvēlojošās oglēs, kad liesmas jau norimušas.
    • Tie būs gatavi apmēram 30–40 minūtēs.
    • Jogurtu sajauc ar sieru. Ielej aizvākotā trauciņā. 
    • Gataviem uzmanīgi paver un atritina folijas kažociņu. Ar dakšiņu atvērta kartupeļa vēderu apkaisa ar sāli un pipariem, ielej pāris ēdamkarotes jogurta, kā arī lociņu un garšvielu maisījuma.  Nedaudz saspaida un bauda kūpošus!

     

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+