• Saldie ugunskura kartupeļi

    Pamatēdieni
    Dagnija Zīverte
    Dagnija Zīverte
    5. februāris, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Saldie ugunskura kartupeļi
    Foto: No izdevniecības "Žurnāls Santa" arhīva
    Saldie ugunskura kartupeļi
    Dodoties ziemīgā pārgājienā, paņem līdzi iepriekš sagatavotus super garšīgus saldos kartupeļus! Atliks tikai iekurt ugunskuru un sildoties sagaidīt, kad tie būs gatavi! Sātīgi, kūpošo karsti, maigi, mmm .. tieši tas, kas vajadzīgs aukstā dienā!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    • Kartupeļus nomazgā, nosusina, ierīvē ar sviestu un šķipsnu sāls. Ietin vismaz divās folijas kārtās.
    • Lociņus smalki sakapā, sajauc ar šķipsnu sāls un paprikas pulvera. Ieber aizvākojamā trauciņā līdzņemšanai. 
    • Kartupeļus cep, ierušinot kvēlojošās oglēs, kad liesmas jau norimušas.
    • Tie būs gatavi apmēram 30–40 minūtēs.
    • Jogurtu sajauc ar sieru. Ielej aizvākotā trauciņā. 
    • Gataviem uzmanīgi paver un atritina folijas kažociņu. Ar dakšiņu atvērta kartupeļa vēderu apkaisa ar sāli un pipariem, ielej pāris ēdamkarotes jogurta, kā arī lociņu un garšvielu maisījuma.  Nedaudz saspaida un bauda kūpošus!

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē