• Saldējuma torte par godu mācību gada beigām!

    Deserti
    Daina Lapiņa
    30. maijs, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Saldējuma torte
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Saldējuma torte
    Skola ir beigusies!! Tas jānosvin ar košu, vēsu un ļooooti garšīgu saldējuma torti! To pagatavot ir ļoti vienkārši un ātri, un tā garšos ne tikai mazajiem, bet arī lielajiem!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    20m
    • 20 cm lielu kūkas veidni ar noņemamu apmali izklāj ar plēvi. Lai tā labāk pieliptu, veidni izsmērē ar sviestu vai eļļu.
    • Saldējumu no saldētavas pārceļ ledusskapī, lai tas nedaudz atlaižas un kļūst mīkstāks.
    • Der visādi saldējumi – lielos vai mazos iepakojumos, arī ar visu glazūru. Jo tie būs dažādāki, jo torte izskatīsies krāšņāka un interesantāka.
    • Kamēr saldējums ledusskapī nedaudz atlaižas, pagatavo pamatni. Cepumus saberž (to viegli izdarīt ar mīklas rulli), sajauc ar mīkstu sviestu, iemaisa vaniļu un stingri iespiež sagatavotās veidnes dibenā. Pamatnei virsū pikām un juku jukām vairākās kārtās liek dažādos saldējumus, tos cieši piespiežot un pa starpām iekaisot kraukšķus. Virsu nolīdzina, arī to pārkaisa ar kraukšķiem, pārsedz ar plēvi un liek saldētavā.
    • Torti var pagatavot jau dažas dienas vai pat nedēļu ātrāk. Pirms sagriešanas un ēšanas veidni no saldētavas izņem, torti atbrīvo no plēves, liek uz pamatnes un grezno ar ogām šokolādē (izmantoju mellenes šokolādē), pastilām (izmantoju lielogu dzērveņu pastilas) un piparmētru lapiņām.

    Svarīgi: torti ir viegli sagriezt ar sasildītu nazi.

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē