Maizes salāti Līgo svētku galdam

Salāti
Daina Lapiņa
IEVAS Receptes
18. jūnijs

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Svaigie maizes salāti ar tomātiem un ciedru riekstiem.
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
15m
Pagatavošana
10m
Kopējais laiks
25m

Maizi sagriež nelielos gabaliņos, izklāj pannā uz cepamā papīra, pārslaka ar kaltēto tomātu konservu eļļu, liek krāsnī, 250 grādu temperatūrā, apgrozot apgrauzdē. Sausā pannā apgrauzdē arī ciedru riekstus. Atdzesē. Tomātiņus pārgriež uz pusēm, sīpolu sagriež pusriņķīšos, kaltētos tomātus izņem no eļļas un sagriež salmiņos. Visus grauzdētos un sagrieztos produktus liek kopā, pievieno arī rukolu.

Pagatavo mērci, sajaucot balzametiķi ar medu, citrona sulu, 6 – 7 ēdamkarotēm kaltēto tomātu konservu eļļas, saberztu ķiploku, pēc garšas pievienojot sāli un piparus. Mērci pārlej salātiem, viegli iemaisa, liek salātu traukā, pārkaisa ar skaidiņās sadrāztu sieru un bazilika lapiņām.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs