Kartupeļu un olu bļodiņas

Novārīti kartupeļi cepti cepeškrāsnī ar gardu pildījumu – izcilas vakariņas vai eleganta uzkoda uz svētku galda.
Kartupeļu ēdieni
Daina Lapiņa
17. maijs

Drukāt

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Sarežģītība
Vidēja
Personas
4
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
20m
Pagatavošana
30m
Kopējais laiks
50m
1 vērtējums
5/5
  • Kartupeļus ar mizu sālsūdenī izvāra mīkstus, bet vēl stingrus, nokāš, padzesē, nogriež virsiņas un ar karoti izgrebj mīkstumu, ko izlieto citām vajadzībām, atstājot tikai aptuveni puscentimetru biezu čaulu visapkārt.
  • Kūpināto bekonu sīki sagriež un pannā sačurkstina kraukšķīgu.
  • Sieru sarīvē skaidiņās vai sīki sagriež.  
  • Izdobtos kartupeļus izsmērē ar eļļu, iekaisa sāli un piparus. Katrā liek nedaudz ceptā bekona un siera, iesit pa olai, pārkaisa sāli un piparus, tad liek krāsnī un 200 grādu temperatūrā cep 20 minūtes vai tik ilgi, līdz olas baltums ir sarecējis.
  • Tūlīt pārkaisa pārpalikušo bekonu, sieru un sagrieztos sīpollociņus.
  • Klāt var pasniegt zaļos salātus un kādu mērci.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs