Neceptais lavaša Napoleons — pa spēkam pat iesācējam

Kūkas
Daina Lapiņa
7. oktobris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Foto: No izdevniecības Žurnāls Santa arhīva
Daudziem Napoleons šķiet viena no vissarežģītāk pagatavojamajām kūkām, taču mēs varam apsolīt, ka šāds Napoleona izpildījums būs pa spēkam par pilnīgam iesācējam virtuvē.
Sarežģītība
Zema
Personas
8
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
20m
Pagatavošana
20m
Kopējais laiks
40m
2 vērtējumi
5/5
  • Pagatavo krēmu. Katliņā sakuļ olas ar cukuru un miltiem, pakāpeniski pievieno pienu, iemaisa vaniļas cukuru, līdz maisījums ir viendabīgs. Liek uz uguns, nepārtraukti maisot lēni karsē, līdz krēms uzmet burbuli un sabiezē. Padzesētā iemaisa sviestu un tad atdzesē aukstumā.

Lavaša plāksnes (ja nav pilngraudu, var ņemt citas, bet taisnstūra formas) sadala katru 8 daļās, izveidojot 16 plāksnītes. Lai tās padarītu cietas un kraukšķīgas, uz pannas izklātas, uz brīdi ieliek sakarsētā krāsnī, bet, ja krāsni neizmanto, tad plāksnītes izklātas noliek sakalst līdz nākamajai dienai.

Tad katru plāksnīti plānā kārtā pārklāj ar atdzesētu krēmu. Tas nekas, ka kalstot tās ir kļuvušas nelīdzenas, – liekot citu virs citas un piespiežot, tās izlīdzinās, nav arī jāuztraucas, ka salūzīs. Tā izlieto 15 plāksnītes un krēmu, pēdējo plāksnīti saberž un pārkaisa virsai. Kūka ir griežama un ēdama tūlīt, kamēr vēl kraukšķīga. Uzglabājot ilgāku laiku, plāksnītes atkal kļūs mīkstas.

 

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs