• Zivis ar dūmu smaržu

    Piknika ēdieni
    25. marts, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Zivis ar dūmu smaržu recepte
    Zivis ar dūmu smaržu recepte
    Zivs lielisko garšu papildina dūmu aromāts! Šādi sagatavotu zivi var pagatavot arī kūpinātavā - tad gatavošanas laiks būs ilgāks (apmēram trīs stundas).
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    1 vērtējums
    5/5

    Būs nepieciešams:

    • grils
    • grila restes
    • malka (vislabāk alkšņa)

    PADOMI un IETEIKUMI!

    • Līni vieglāk notīrīt, ja to vispirms aplej ar karstu ūdeni (no abām pusēm). Savukārt asari vieglāk notīrīt, ja to dara uzreiz pēc zivs noķeršanas.
    • Lai zivis nepieliptu pie restēm, tās vispirms noziež ar speķu ādiņu vai augu eļļu. Ar eļļas daudzumu nedrīkst pārspīlēt - ja tā pilēs no režģa, grils var uzliesmot.
    • Lai ķiploks nenomāktu zivs garšu, to vēlams sakapāt, nevis sarīvēt vai izspiest spiednē.
    • Sāli vēlams uzkaisīt tieši pirms grilēšanas, citādi zivs nebūs sulīga.
    • Ķiploks lieliski papildina jebkuras zivs garšu, izņemot - līdakas.
    • Pievienojot garšvielas, jāraugās, lai no nebūtu vairāk kā pašas zivs.
    • Zivs gatavību pārbauda, iedurot gaļā ar koka iesmiņu. Ja no zivs netek sarkana sula, tā ir gatava.
    • Grilu vēlams iekurināt 20-30 minūtes pirms cepšanas.
    • Pēc zivju cepšanas tukšās grila restes jāpatur virs liesmas, lai nodeg - būs vieglāk notīrīt.

    Varianti zivs pagatavošanai!

    • Zivij notīra zvīņas un izķidā, bet galvu atstāj. Vidū ieziež garšvielas. Visā garumā uzdur uz iesma un cep ugunskurā, lēni grozot.
    • Ļoti garšīgu karpu var pagatavot maizes krāsnī vai cepeškrāsnī: iztīrītu zivi pilda ar kubiciņos (1x1cm) sagrieztu selerijas sakni, pievienojot nedaudz sakapāta ķiploka. Kad zivs gatava, pārziež ar majonēzi.

     

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē