Zivis ar dūmu smaržu

Zivs lielisko garšu papildina dūmu aromāts! Šādi sagatavotu zivi var pagatavot arī kūpinātavā - tad gatavošanas laiks būs ilgāks (apmēram trīs stundas).
Piknika ēdieni
25. marts

Drukāt

Saglabāt

Zivis ar dūmu smaržu recepte
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
1 vērtējums
5/5

Būs nepieciešams:

  • grils
  • grila restes
  • malka (vislabāk alkšņa)

PADOMI un IETEIKUMI!

  • Līni vieglāk notīrīt, ja to vispirms aplej ar karstu ūdeni (no abām pusēm). Savukārt asari vieglāk notīrīt, ja to dara uzreiz pēc zivs noķeršanas.
  • Lai zivis nepieliptu pie restēm, tās vispirms noziež ar speķu ādiņu vai augu eļļu. Ar eļļas daudzumu nedrīkst pārspīlēt - ja tā pilēs no režģa, grils var uzliesmot.
  • Lai ķiploks nenomāktu zivs garšu, to vēlams sakapāt, nevis sarīvēt vai izspiest spiednē.
  • Sāli vēlams uzkaisīt tieši pirms grilēšanas, citādi zivs nebūs sulīga.
  • Ķiploks lieliski papildina jebkuras zivs garšu, izņemot - līdakas.
  • Pievienojot garšvielas, jāraugās, lai no nebūtu vairāk kā pašas zivs.
  • Zivs gatavību pārbauda, iedurot gaļā ar koka iesmiņu. Ja no zivs netek sarkana sula, tā ir gatava.
  • Grilu vēlams iekurināt 20-30 minūtes pirms cepšanas.
  • Pēc zivju cepšanas tukšās grila restes jāpatur virs liesmas, lai nodeg - būs vieglāk notīrīt.

Varianti zivs pagatavošanai!

  • Zivij notīra zvīņas un izķidā, bet galvu atstāj. Vidū ieziež garšvielas. Visā garumā uzdur uz iesma un cep ugunskurā, lēni grozot.
  • Ļoti garšīgu karpu var pagatavot maizes krāsnī vai cepeškrāsnī: iztīrītu zivi pilda ar kubiciņos (1x1cm) sagrieztu selerijas sakni, pievienojot nedaudz sakapāta ķiploka. Kad zivs gatava, pārziež ar majonēzi.

 

 

 

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs