Zivis ar dūmu smaržu

Piknika ēdieni
25. marts, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Zivis ar dūmu smaržu recepte
Zivis ar dūmu smaržu recepte
Zivs lielisko garšu papildina dūmu aromāts! Šādi sagatavotu zivi var pagatavot arī kūpinātavā - tad gatavošanas laiks būs ilgāks (apmēram trīs stundas).
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
1 vērtējums
5/5

Būs nepieciešams:

  • grils
  • grila restes
  • malka (vislabāk alkšņa)

PADOMI un IETEIKUMI!

  • Līni vieglāk notīrīt, ja to vispirms aplej ar karstu ūdeni (no abām pusēm). Savukārt asari vieglāk notīrīt, ja to dara uzreiz pēc zivs noķeršanas.
  • Lai zivis nepieliptu pie restēm, tās vispirms noziež ar speķu ādiņu vai augu eļļu. Ar eļļas daudzumu nedrīkst pārspīlēt - ja tā pilēs no režģa, grils var uzliesmot.
  • Lai ķiploks nenomāktu zivs garšu, to vēlams sakapāt, nevis sarīvēt vai izspiest spiednē.
  • Sāli vēlams uzkaisīt tieši pirms grilēšanas, citādi zivs nebūs sulīga.
  • Ķiploks lieliski papildina jebkuras zivs garšu, izņemot - līdakas.
  • Pievienojot garšvielas, jāraugās, lai no nebūtu vairāk kā pašas zivs.
  • Zivs gatavību pārbauda, iedurot gaļā ar koka iesmiņu. Ja no zivs netek sarkana sula, tā ir gatava.
  • Grilu vēlams iekurināt 20-30 minūtes pirms cepšanas.
  • Pēc zivju cepšanas tukšās grila restes jāpatur virs liesmas, lai nodeg - būs vieglāk notīrīt.

Varianti zivs pagatavošanai!

  • Zivij notīra zvīņas un izķidā, bet galvu atstāj. Vidū ieziež garšvielas. Visā garumā uzdur uz iesma un cep ugunskurā, lēni grozot.
  • Ļoti garšīgu karpu var pagatavot maizes krāsnī vai cepeškrāsnī: iztīrītu zivi pilda ar kubiciņos (1x1cm) sagrieztu selerijas sakni, pievienojot nedaudz sakapāta ķiploka. Kad zivs gatava, pārziež ar majonēzi.

 

 

 

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+