• Šobrīd

    weather img

    Rīga +30°C Skaidrs, DA vējš, 2.57 m/s

    UZVARI CĪŅĀ AR BLAUGZNĀM

    Klasiskā smilšu mīkla – recepte, kurai jābūt katras saimnieces virtuvē

    Mīklas
    Sindija Meluškāne
    Sindija Meluškāne
    30. aprīlis, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Shutterstock
    Šo smilšu mīklas recepti var izmantot gan saldajām, gan sāļajām kūkām. Gatavojot saldās kūkas klāt var piebēt kādu šķipsniņu kakao pulvera vai pūdercukura. Savukārt sāļajām kūkām nekaitēs mazliet vairāk sāls vai citu garšvielu. Taču pats svarīgākais, lai pirms gatavošanas ola un sviests stāvētu ledusskapī. Ar šo mīklas daudzumu pietiks kūkas pamatnei 20×20 cm izmēra pannai.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    6
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    10m
    Pagatavošana
    1st
    Kopējais laiks
    1st 10m
    8 vērtējumi
    3.75/5

    Pagatavošana:

    • Sarīvē no ledusskapja izņemto sviestu un virsū berot miltus, sāk veidot mīklu.
    • Mīklu visu laiku papildina ar miltiem un mīca, lai visi mazie sviesta gabaliņi tiktu iemīcīti.
    • Pievieno olu (arī ņemtu no ledusskapja) un pielej vienu ēdmakaroti piena vai ūdens. Ja nepieciešams, pieber vēl mazliet miltus.
    • Kad mīkla gatava, to vismaz uz pusstundu liek ledusskapī un tikai tad izmanto tālāk.

    Gatavošanas knifiņš! Ja gadījumā ir liels laika trūkums, tad mīklu vismaz uz 5–10 minūtēm ieliek saldētavā.  

     

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+