Klasiskā smilšu mīkla – recepte, kurai jābūt katras saimnieces virtuvē

Šo smilšu mīklas recepti var izmantot gan saldajām, gan sāļajām kūkām. Gatavojot saldās kūkas klāt var piebēt kādu šķipsniņu kakao pulvera vai pūdercukura. Savukārt sāļajām kūkām nekaitēs mazliet vairāk sāls vai citu garšvielu. Taču pats svarīgākais, lai pirms gatavošanas ola un sviests stāvētu ledusskapī. Ar šo mīklas daudzumu pietiks kūkas pamatnei 20×20 cm izmēra pannai.
Mīklas
Sindija Meluškāne
30. aprīlis

Saglabāt

Foto: Shutterstock
Sarežģītība
Zema
Personas
6
Izmaksas
Lēti
Sagatavošanās
10m
Pagatavošana
1st
Kopējais laiks
1st 10m
1 vērtējums
5/5

Pagatavošana:

  • Sarīvē no ledusskapja izņemto sviestu un virsū berot miltus, sāk veidot mīklu.
  • Mīklu visu laiku papildina ar miltiem un mīca, lai visi mazie sviesta gabaliņi tiktu iemīcīti.
  • Pievieno olu (arī ņemtu no ledusskapja) un pielej vienu ēdmakaroti piena vai ūdens. Ja nepieciešams, pieber vēl mazliet miltus.
  • Kad mīkla gatava, to vismaz uz pusstundu liek ledusskapī un tikai tad izmanto tālāk.

Gatavošanas knifiņš! Ja gadījumā ir liels laika trūkums, tad mīklu vismaz uz 5–10 minūtēm ieliek saldētavā.  

 

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs