Īpašā sparģeļu zupa ar tofu

Sparģeļu zupa īpašajā biljonā ar apceptu tofu – īsta gardēžu maltīte.
Zupas
Daina Lapiņa
2. maijs

Saglabāt

Foto: Andrejs Nikiforovs
Sarežģītība
Zema
Personas
4
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
30m
Pagatavošana
20m
Kopējais laiks
50m
  • Sparģeļiem nolauž vai nogriež cietos galus, nomizo, nogriež galviņas, kātus sagriež gabaliņos. Nogrieztos kātu galus un mizas pārlej ar 3 l ūdens, piemet sāli un 15 minūtes lēni vāra, lai iegūtu buljonu. Caur sietu izkāš un biezumus izmet.
  • Katliņā sakarsē sviestu, ieliek sagrieztos sparģeļus un sasmalcinātu šaloti, apmaisot brīdi pasautē un pielej baltvīnu. Uzvāra, pielej pagatavoto buljonu, vāra vēl aptuveni 10 minūtes.
  • Daļu sparģeļu galviņu no buljona izņem greznošanai, pārējo sablendē.
  • Saldajā krējumā iejauc cieti, to maisot pievieno krēmzupai, liek uz uguns un apmaisot uzvāra.
  • Pēc garšas pievieno sāli, piparus, cukuru un citrona sulu.
  • Tofu sagriež kubiņos, pannā sakarsētā eļļā apcep, liek šķīvjos vai bļodiņās salietā zupā, klāt liek arī saglabātās sparģeļu galviņas, pārber sakapātus riekstus, var izgreznot ar pētersīļu lapiņām.

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs