• Šobrīd

    weather img

    Rīga +19°C

    Īpašā sparģeļu zupa ar tofu

    Zupas
    Daina Lapiņa
    2. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Sparģeļu zupa īpašajā biljonā ar apceptu tofu – īsta gardēžu maltīte.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    4
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    50m
    • Sparģeļiem nolauž vai nogriež cietos galus, nomizo, nogriež galviņas, kātus sagriež gabaliņos. Nogrieztos kātu galus un mizas pārlej ar 3 l ūdens, piemet sāli un 15 minūtes lēni vāra, lai iegūtu buljonu. Caur sietu izkāš un biezumus izmet.
    • Katliņā sakarsē sviestu, ieliek sagrieztos sparģeļus un sasmalcinātu šaloti, apmaisot brīdi pasautē un pielej baltvīnu. Uzvāra, pielej pagatavoto buljonu, vāra vēl aptuveni 10 minūtes.
    • Daļu sparģeļu galviņu no buljona izņem greznošanai, pārējo sablendē.
    • Saldajā krējumā iejauc cieti, to maisot pievieno krēmzupai, liek uz uguns un apmaisot uzvāra.
    • Pēc garšas pievieno sāli, piparus, cukuru un citrona sulu.
    • Tofu sagriež kubiņos, pannā sakarsētā eļļā apcep, liek šķīvjos vai bļodiņās salietā zupā, klāt liek arī saglabātās sparģeļu galviņas, pārber sakapātus riekstus, var izgreznot ar pētersīļu lapiņām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

     

    Veselība - Parūpējies par savu sirdi!

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+