• Šobrīd

    weather img

    Rīga +1°C Mākoņains, Z/ZR vējš, 4.12 m/s

    Īpašā sparģeļu zupa ar tofu

    Zupas
    Daina Lapiņa
    2. maijs, 2019
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Sparģeļu zupa īpašajā biljonā ar apceptu tofu – īsta gardēžu maltīte.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    4
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    30m
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    50m
    • Sparģeļiem nolauž vai nogriež cietos galus, nomizo, nogriež galviņas, kātus sagriež gabaliņos. Nogrieztos kātu galus un mizas pārlej ar 3 l ūdens, piemet sāli un 15 minūtes lēni vāra, lai iegūtu buljonu. Caur sietu izkāš un biezumus izmet.
    • Katliņā sakarsē sviestu, ieliek sagrieztos sparģeļus un sasmalcinātu šaloti, apmaisot brīdi pasautē un pielej baltvīnu. Uzvāra, pielej pagatavoto buljonu, vāra vēl aptuveni 10 minūtes.
    • Daļu sparģeļu galviņu no buljona izņem greznošanai, pārējo sablendē.
    • Saldajā krējumā iejauc cieti, to maisot pievieno krēmzupai, liek uz uguns un apmaisot uzvāra.
    • Pēc garšas pievieno sāli, piparus, cukuru un citrona sulu.
    • Tofu sagriež kubiņos, pannā sakarsētā eļļā apcep, liek šķīvjos vai bļodiņās salietā zupā, klāt liek arī saglabātās sparģeļu galviņas, pārber sakapātus riekstus, var izgreznot ar pētersīļu lapiņām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    Auto

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+