• Mutē kūstošas lavaša uzkodas ar suluguni sieru

    Uzkodas un salāti
    Ilze Klapere
    17. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lavaša uzkodas ar suluguni sieru
    Foto: Ieva Andersone
    Lavaša uzkodas ar suluguni sieru
    Recepte nevarētu būt vienkāršāka, bet arī garšo brīnišķīgi. Šī varētu būt uzskatāma par bāzes recepti, kuru pēc vēlēšanās vēl bez sālītā sulguni siera var papildināt ar kādu gaļiņu vai grilētiem dārzeņiem. Suluguni vietā derēs arī mocarellas siers, bet kinzas vietā – pētersīļi vai baziliks! Ja nav pieejams lavašs, var izmantot tortiljas vai citu plāno maizi.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    30m
    • Lavašu izritina, sadala uz pusēm.
    • Uz katras puses devīgi uzkaisa sīki sakapātu kinzu un rindiņās saliek sulguni šķēlītes tā, lai lavašu būtu ērti sarullēt un siers vienmērīgi sadalītos pa visu rullīti.
    • Abus sarullētos lavašus pielāgo pannas izmēram – ja par garu, pārgriež katru vēl uz pusēm.
    • Pannā ielej mazliet eļļas, uzkarsē un liek cepties lavaša rullīšus.
    • Cep uz vidējas uguns, apgrozot un vērojot, līdz siers iekšpusē skaisti izkūst un lavašs apcepas zeltaini brūnīgs.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē