- Cepumus saberž vai sablendē, iemaisa kausētu sviestu, liek un izlīdzina uz izklāta cepampapīra 20 cm lielā kūkas veidnē ar noņemamu malu, stingri sablietē un ievieto ledusskapī.
- 1 ēdamkaroti želatīna sajauc ar 3 ēdamkarotēm auksta ūdens, noliek uzbriest.
- Katliņā ber 300 g melleņu, 30 g cukura, ielej citrona sulu, maisot karsē, līdz cukurs izšķīst.
- Tad sablendē, vēl karstā iemaisa un izšķīdina uzbriedināto želatīnu, atdzesē, bet neļauj sastingt.
- Krēmsieru ar pūdercukuru saputo.
- Atsevišķi saputo saldo krējumu (abus jāuzmanās nepārputot), abus putojumus sajauc.
- Maisot pievieno sablendētās mellenes ar želatīnu, vienmērīgi izmaisa, liek veidnē uz cepumu pamatnes, nolīdzina un uz pāris stundām liek ledusskapī.
- Otru ēdamkaroti želatīna arī uzbriedina 3 ēdamkarotēs ūdens.
- Uzkarsē 150 g melleņu ar 40 g cukura un 2 ēdamkarotēm ūdens.
- Maisot cukuru izkausē, maisījumu sablendē, karstā iemaisa un izšķīdina uzbriedināto želatīnu.
- Atdzesē, bet vēl nesastingušu pārlej pildījumam veidnē.
- Noliek aukstumā sastingt, vislabāk līdz nākamajai dienai.
- Tad kūku no veidnes izņem, grezno ar mellenēm, var papildināt ar maziem timiāna zariņiem un sīkiem ēdamiem ziediņiem.