• Laša terīne. Uzkoda kā restorānā, bet prasa vien 15 minūtes darba!

    Uzkodas
    Daina Lapiņa
    8. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Šāda skaista zivs pastēte ir patiešām ir ātri un viegli uzburama. Dažas vienkāršas sastāvdaļas un pāris minūtes darba (plus atdzesēšana ledusskapī), kā arī svaigas un kvalitatīvas piedevas – un galdā tiek celta lieliska uzkoda.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    450 ml tilpuma veidne
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    2st
    Kopējais laiks
    2st 15m
    1 vērtējumi
    5/5

    Padomi par zivs pastētēm

    • Pastētes pagatavošanai vislabāk der treknas, kūpinātas zivis. Ņemiet lasi, foreli, paliju, tunci, mencu, siļķi, sviesta zivi, skumbriju. Pastēte izdosies bagātīgāka un sarežģītāka, ja pamatam izmantotas divas vai trīs dažādas zivis.  
    • Pastētei derēs arī kvalitatīvi zivs konservi – ne tikai pašas zivis, bet arī, piemēram, mencu aknas. Īpaši elegantam, pikantam akcentam pastētē var iemalt vienu vai divas anšovu filejas. 
    • Klasiska pastētes sastāvdaļa, no kuras nevajadzētu izvairīties, – sviests. Tas piešķir zīdainumu un bagātīgumu. Maigākai garšai un biezākai, krēmīgākai konsistencei (un augstākam olbaltumvielu saturam) pastētē var iemalt arī kādu cieti vārītu olu, krēmsieru vai  gatavu avokado. Bet, pievienojot sakultu olas baltumu un/vai putotu saldo krējumu, iegūstama īpaši gaisīgs un maigs zivju muss. 
    • Treknajai un izteiksmīgajai pastētei piedevās vislabāk piestāvēs svaiga gurķa šķēles, arī plāni sagriezts svaigs ābols un selerijas kāts. Protams, arī marinējumi – marinēti gurķīši, kaperi, arī marinēts ingvers. Pastēti var papildināt arī ar kādu karotīti skābā krējuma, jogurta.

     

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk