Padomi par zivs pastētēm
- Pastētes pagatavošanai vislabāk der treknas, kūpinātas zivis. Ņemiet lasi, foreli, paliju, tunci, mencu, siļķi, sviesta zivi, skumbriju. Pastēte izdosies bagātīgāka un sarežģītāka, ja pamatam izmantotas divas vai trīs dažādas zivis.
- Pastētei derēs arī kvalitatīvi zivs konservi – ne tikai pašas zivis, bet arī, piemēram, mencu aknas. Īpaši elegantam, pikantam akcentam pastētē var iemalt vienu vai divas anšovu filejas.
- Klasiska pastētes sastāvdaļa, no kuras nevajadzētu izvairīties, – sviests. Tas piešķir zīdainumu un bagātīgumu. Maigākai garšai un biezākai, krēmīgākai konsistencei (un augstākam olbaltumvielu saturam) pastētē var iemalt arī kādu cieti vārītu olu, krēmsieru vai gatavu avokado. Bet, pievienojot sakultu olas baltumu un/vai putotu saldo krējumu, iegūstama īpaši gaisīgs un maigs zivju muss.
- Treknajai un izteiksmīgajai pastētei piedevās vislabāk piestāvēs svaiga gurķa šķēles, arī plāni sagriezts svaigs ābols un selerijas kāts. Protams, arī marinējumi – marinēti gurķīši, kaperi, arī marinēts ingvers. Pastēti var papildināt arī ar kādu karotīti skābā krējuma, jogurta.