• Šobrīd

    weather img

    Rīga +13°C

    Imunitāte ir tik svarīga

    Laša brusketa

    Lasis
    Ilze Klapere
    Ilze Klapere
    29. maijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Lasis ar tomātu salsu
    Foto: Ieva Andersone
    Lasis ar tomātu salsu
    Kāpēc brusketa? Par brusketām taču dēvē tradicionālo itāļu uzkodu, proti, ar ķiploku un olīveļļu ieziestas maizītes, uz kurām liek visādus gardumus, piemēram, bieži tie ir kapāti tomāti ar baziliku. Jā, bet kā jums patīk vasarīgi izvirtīgā ideja maizes vietā izmantot lasi? Garšo lieliski!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Vidējas
    Kopējais laiks
    20m

    Sakarsē cepeškrāsni līdz 200 grādiem.

    Tikmēr nosusina laša fileju, liek uz cepamplāts, kas pārklāta ar cepampapīru, pārkaisa ar sāli, pipariem un ķiploku pulveri. Tad pārlej mazliet olīveļļas un ar karoti izlīdzina pa zivi, lai viscaur saeļļojas. Šauj krāsnī un cep apmēram 15 minūtes.

    Pa to laiku sakapā tomātus mazos kubiņos, bazilika lapas sagriež strēmelītēs, visu ber bļodā, piespiež ar spiedi ķiploka daiviņu, pielej olīveļļu un balzametiķi, samaisa. Sāli un piparus – pēc garšas.

    Kad lasis gatavs, to var pārlikt kādā servējamā traukā un pārspiest citrona sulu no ceturtdaļas citrona. Tad liek virsū sakapātos tomātus un mielojas, un slavē dzīvi!

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

     

    Veselība - Stiprini imunitāti!

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Privātā Dzīve

    Vairāk

    Ieva

    Vairāk

    Mans Mazais

    Vairāk

    Māja un Dārzs

    Vairāk

    AutoBild.lv

    Vairāk

    Astes

    Vairāk

    Klubs

    Vairāk

    Santa+