- Katlā sakarsē eļļu un tajā apcep sakapātus sīpolus līdz caurspīdīgai stadijai.
- Pievieno sīki sagrieztu selerijas sakni, sakapātas ķiploka daiviņas, ripiņās sagrieztu selerijas kātu, kubiņos sagrieztu papriku un pusripiņās sagrieztus burkānus. Maisot pāris minūtes apcep visu kopā.
- Tad pievieno tomātu pastu, maisot apcep, tad pieber rīsus un, rūpīgi maisot, vēl brītiņu visu apcep.
- Pielej karstu ūdeni, uzvāra, liek katlā mazos gabaliņso sagrieztu gaļu, kā arī sīki sakapātus kinzas kātus (piešķirs zupai ļoti labu garšu!) un uz nelielas uguns vāra 15 minūtes.
- Tad pievieno pusripās sagrieztus marinētos gurķus un pavāra vēl pāris minūtes.
- Ielej šļuku gurķu marinādes.
- Pieregulē garšu ar sāli, pipariem un varbūt arī šķipsnu cukura, pievieno sakapātas dillītes.