• Kreptīga vistas šašlika zupa

    Zupas
    Ilze Klapere
    12. jūlijs, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Vistas šašlika zupa
    Foto: Ieva Andersone
    Vistas šašlika zupa
    Zupa, kas jāvāra lielā, lielā katlā. Tā būs brīnišķīga tikko izvārīta, bet vēl labāka -  nākamajā un aiznākamajā dienā.  Galvenais, ielikt zupā visas norādītās sastāvdaļas, tostarp arī gurķu marinādi. Šašliks zupai piešķir īpašu garšu un aromātu, turklāt iemarinēta gaļa izvārās ātrāk un ir mīkstāka.
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    • Katlā sakarsē eļļu un tajā apcep sakapātus sīpolus līdz caurspīdīgai stadijai.
    • Pievieno sīki sagrieztu selerijas sakni, sakapātas ķiploka daiviņas, ripiņās sagrieztu selerijas kātu, kubiņos sagrieztu papriku un pusripiņās sagrieztus burkānus. Maisot pāris minūtes apcep visu kopā.
    • Tad pievieno tomātu pastu, maisot apcep, tad pieber rīsus un, rūpīgi maisot, vēl brītiņu visu apcep.
    • Pielej karstu ūdeni, uzvāra, liek katlā mazos gabaliņso sagrieztu gaļu, kā arī sīki sakapātus kinzas kātus (piešķirs zupai ļoti labu garšu!) un uz nelielas uguns vāra 15 minūtes.
    • Tad pievieno pusripās sagrieztus marinētos gurķus un pavāra vēl pāris minūtes.
    • Ielej šļuku gurķu marinādes.
    • Pieregulē garšu ar sāli, pipariem un varbūt arī šķipsnu cukura, pievieno sakapātas dillītes. 

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē