Recepte soli pa solim:
Vērtīgi padomi:
- Mannai piemīt niķis ātri saiet kunkuļos, tāpēc putraimus pienā pievieno pavisam lēnītēm, tievā strūkliņā un nepārtraukti maisot.
- Manna ir putra, kas pieprasa uzmanību - to vārot, nevar iet gatavot kafiju. Manna nepārtraukti jāpieskata un jāmaisa. Labā ziņa – tas prasīs tikai pāris minūtes, lai arī uz iepakojumiem nereti ir rakstīts, ka jāvāra piecas vai vairāk minūtes un tad vēl jāļauj sabriest. Nē, manna briest ļoti ātri un čakli, tāpēc lielākā kļūda ir to iebērt pienā jau sākotnēji par daudz.
- Pareizi ir bērt mannu lēnām un nedaudz, vienlaikus maisīt un skatīties – ja pēc putraimu piebriešanas tiešām prasīsies vēl, var piebērt papildus.
- Mannas putraimi turpina briest vēl vairākas minūtes pēc vārīšanās. Tāpēc putra jāvāra krietni šķidrāka, nekā patiesībā to kārojas.
- Ja putra tomēr sanākusi par biezu, to var labot, pielejot vēl pienu vai ūdeni un, uz nelielas uguns nepārtraukti maisot, panākt vēlamo mannas konsistenci.
- Sviestiņš! Karstā putras bļodā izkausēta sviesta karote piešķirs brīnumlabu garšu, bet sviesta piciņu var pievienot arī vārīšanas laikā.
- Mannas putru var arī pagatavot, putraimus vispirms apcepot sviestā vai gī sviestā un tikai tad, putraimus maisot, lēnā strūkliņā pievieno uzsildītu pienu, sāli un cukuru.