Kā pareizi rīkoties ar filo mīklu

Kā pareizi?
IEVAS Receptes
IEVAS Receptes
23. septembris, 2019
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Kā pareizi rīkoties ar filo mīklu
Kā pareizi rīkoties ar filo mīklu
Filo mīklu pārdod iesaiņojumos sarullētu, un sasaldētu. Mīkla ir daudzpusīgi izmantojama, trausla un gaisīga, plānāka par papīru, izcepta – garda un kraukšķīga. To var likt kārtām, var locīt, rullēt, krokot, burzīt, pildīt ar jebko – dārzeņiem, gaļu, sieru, svaigiem vai žāvētiem augļiem un ogām, riekstiem. Taču svarīgi zināt, kā to darīt pareizi!

1. Pirms gatavošanas saldēto filo mīklu ar visu iesaiņojumu no saldētavas pārceļ ledusskapī jau iepriekšējā dienā, pēc tam vēl brīdi patur istabas temperatūrā. 

2. Atlaidinātu mīklu izņem no iesaiņojuma, atrullē un izklāj uz darba virsmas. Mīkla ir jāņem ar sausām rokām, sākot no viena stūra, to pa vienai plāksnītei uzmanīgi atlipina no kopējās pakas. 

 

Pirms gatavošanas saldēto filo mīklu ar visu iesaiņojumu no saldētavas pārceļ ledusskapī jau iepriekšējā dienā, pēc tam vēl brīdi patur istabas temperatūrā.  Atlaidinātu mīklu izņem no iesaiņojuma, atrullē un izklāj uz darba virsmas. Mīkla ir jāņem ar sausām rokām, sākot no viena stūra, to pa vienai plāksnītei uzmanīgi atlipina no kopējās pakas. 

 

3. Plāksnītes var griezt ar šķērēm vai nazi vajadzīgajā lielumā.

 

Pirms gatavošanas saldēto filo mīklu ar visu iesaiņojumu no saldētavas pārceļ ledusskapī jau iepriekšējā dienā, pēc tam vēl brīdi patur istabas temperatūrā.  Atlaidinātu mīklu izņem no iesaiņojuma, atrullē un izklāj uz darba virsmas. Mīkla ir jāņem ar sausām rokām, sākot no viena stūra, to pa vienai plāksnītei uzmanīgi atlipina no kopējās pakas. 

4. Saskaroties ar gaisu, mīkla ātri apžūst, tāpēc gatavošanas laikā tā jāpārsedz ar mitru dvieli. 

Saskaroties ar gaisu, mīkla ātri apžūst, tāpēc gatavošanas laikā tā jāpārsedz ar mitru dvieli. 

5. Cepšanai parasti izmanto nevis vienu, bet vairākas kārtas. Katru mīklas kārtu, pirms to pārklāj ar nākamo, pārsmērē ar izkausētu sviestu vai olīveļļu, jo tikai tad izstrādājums izcepsies īsti garšīgs.

Mīklas plāksnes var lietot pat ieplīsušas, tās viegli var salipināt, un, kad pārklāj ar citām plāksnēm, to pat nemana. Ieteicamā cepšanas temperatūra ir 175–180 grādi.

Cepšanai parasti izmanto nevis vienu, bet vairākas kārtas. Katru mīklas kārtu, pirms to pārklāj ar nākamo, pārsmērē ar izkausētu sviestu vai olīveļļu, jo tikai tad izstrādājums izcepsies īsti garšīgs. Mīklas plāksnes var lietot pat ieplīsušas, tās viegli var salipināt, un, kad pārklāj ar citām plāksnēm, to pat nemana. Ieteicamā cepšanas temperatūra ir 175–180 grādi.

6. Neizmantotās mīklas plāksnes iespējams atkārtoti sasaldēt, ievietojot tās atpakaļ pakā vai ietinot pārtikas plēvē.

Neizmantotās mīklas plāksnes iespējams atkārtoti sasaldēt, ievietojot tās atpakaļ pakā vai ietinot pārtikas plēvē.

 

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+