Kā pareizi rīkoties ar filo mīklu

Filo mīklu pārdod iesaiņojumos sarullētu, un sasaldētu. Mīkla ir daudzpusīgi izmantojama, trausla un gaisīga, plānāka par papīru, izcepta – garda un kraukšķīga. To var likt kārtām, var locīt, rullēt, krokot, burzīt, pildīt ar jebko – dārzeņiem, gaļu, sieru, svaigiem vai žāvētiem augļiem un ogām, riekstiem. Taču svarīgi zināt, kā to darīt pareizi!
Filo mīkla
IEVAS Receptes
23. septembris

Drukāt

Saglabāt

Kā pareizi rīkoties ar filo mīklu

1. Pirms gatavošanas saldēto filo mīklu ar visu iesaiņojumu no saldētavas pārceļ ledusskapī jau iepriekšējā dienā, pēc tam vēl brīdi patur istabas temperatūrā. 

2. Atlaidinātu mīklu izņem no iesaiņojuma, atrullē un izklāj uz darba virsmas. Mīkla ir jāņem ar sausām rokām, sākot no viena stūra, to pa vienai plāksnītei uzmanīgi atlipina no kopējās pakas. 

 

Pirms gatavošanas saldēto filo mīklu ar visu iesaiņojumu no saldētavas pārceļ ledusskapī jau iepriekšējā dienā, pēc tam vēl brīdi patur istabas temperatūrā.  Atlaidinātu mīklu izņem no iesaiņojuma, atrullē un izklāj uz darba virsmas. Mīkla ir jāņem ar sausām rokām, sākot no viena stūra, to pa vienai plāksnītei uzmanīgi atlipina no kopējās pakas. 

 

3. Plāksnītes var griezt ar šķērēm vai nazi vajadzīgajā lielumā.

 

Pirms gatavošanas saldēto filo mīklu ar visu iesaiņojumu no saldētavas pārceļ ledusskapī jau iepriekšējā dienā, pēc tam vēl brīdi patur istabas temperatūrā.  Atlaidinātu mīklu izņem no iesaiņojuma, atrullē un izklāj uz darba virsmas. Mīkla ir jāņem ar sausām rokām, sākot no viena stūra, to pa vienai plāksnītei uzmanīgi atlipina no kopējās pakas. 

4. Saskaroties ar gaisu, mīkla ātri apžūst, tāpēc gatavošanas laikā tā jāpārsedz ar mitru dvieli. 

Saskaroties ar gaisu, mīkla ātri apžūst, tāpēc gatavošanas laikā tā jāpārsedz ar mitru dvieli. 

5. Cepšanai parasti izmanto nevis vienu, bet vairākas kārtas. Katru mīklas kārtu, pirms to pārklāj ar nākamo, pārsmērē ar izkausētu sviestu vai olīveļļu, jo tikai tad izstrādājums izcepsies īsti garšīgs.

Mīklas plāksnes var lietot pat ieplīsušas, tās viegli var salipināt, un, kad pārklāj ar citām plāksnēm, to pat nemana. Ieteicamā cepšanas temperatūra ir 175–180 grādi.

Cepšanai parasti izmanto nevis vienu, bet vairākas kārtas. Katru mīklas kārtu, pirms to pārklāj ar nākamo, pārsmērē ar izkausētu sviestu vai olīveļļu, jo tikai tad izstrādājums izcepsies īsti garšīgs. Mīklas plāksnes var lietot pat ieplīsušas, tās viegli var salipināt, un, kad pārklāj ar citām plāksnēm, to pat nemana. Ieteicamā cepšanas temperatūra ir 175–180 grādi.

6. Neizmantotās mīklas plāksnes iespējams atkārtoti sasaldēt, ievietojot tās atpakaļ pakā vai ietinot pārtikas plēvē.

Neizmantotās mīklas plāksnes iespējams atkārtoti sasaldēt, ievietojot tās atpakaļ pakā vai ietinot pārtikas plēvē.

 

Lasi citur

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Privātā Dzīve

Mans Mazais

Astes

AutoBild.lv

Māja

Receptes

Dārzs