• Meklēt recepti

    Kā mājās pagatavot itāļu maigo rikotas sieru. Sanāk krēmīgs un tik gards!

    Siers
    Santa.lv
    Santa.lv
    3. jūnijs
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Foto: Pexels.com (Los Moertus Crew)
    Tradicionāli itāļi rikotas sieru gatavo no piena sūkalām, un nosaukums ricotta itāliski nozīmē «vēlreiz vārīts». Mūsdienās mājās gatavota rikota atšķiras ar to, ka to parasti taisa no pilnpiena, pievienojot vēl pāris sastāvdaļu. Rezultāts ir krēmīga, patīkamas konsistences masa – saldāka par biezpienu, bet bez tam raksturīgās graudainās struktūras.
    Sarežģītība
    Zema
    Personas
    ap 400 g rikotas
    Izmaksas
    Lēti
    Sagatavošanās
    15m
    Pagatavošana
    1st
    Kopējais laiks
    1st 15m
    4 vērtējumi
    5/5

    Padoms!

    Ja gribas pagatavot sieru, bet marle vai smalka sieta caurduris nav pieejams, tad siera masu no sūkalām var atdalīt ar putu smeļamo karoti, salikt lēzenā, palielā bļodā, virsū uzliekot kādu smagāku šķīvi. Liekās sūkalas palaikam jānolej.

    Ieskaties arī te!

    Satura mārketings

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk