Indonēziešu ceptie rīsi nasi goreng

Austrumnieciskas garšas
Dagnija Zīverte
Dagnija Zīverte
9. aprīlis
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Nasi goreng
Foto: Ieva Andersone
Nasi goreng
Nasi goreng tiek uzskatīts par Indonēzijas nacionālo ēdienu, ko parasti ēd brokastīs. Eksotisks mūsu ausīm, patiesībā tas nozīmē gluži vienkārši – cepti rīsi. Noteikti nokaršošanas vērti!
Sarežģītība
Zema
Izmaksas
Lēti
Kopējais laiks
20m
  • Rīsus saskaņā ar norādījumiem novāra un atstāj nedaudz atdzist.
  • Soju sajauc ar cukuru un laima sulu un maisa, līdz cukurs izšķīdis.
  • Olas sakuļ un izcep. Noliek malā.
  • Čili pākstij izņem sēklas. Čili, sīpolus un ķiploku rupji sakapā un tad saspaida piestā.
  • Pannā lej eļļu un uz vidējas liesmas apcep saspaidītos garšaugus. Pievieno sojas mērci un mirkli pasutina.
  • Pievieno kukurūzu, zaļumus un cepto olu, maisot pasutina, ļaujot garšām savilkties. 
  • Visbeidzot iejauc rīsus, pievieno šķipsnu sāls un šķipsnu čili pārslu (pēc izvēles). Samaisa un pāris mirkļus ļauj pacepties.
  • Ceptos rīsus cieši iepilda divās nelielās, viegli ieeļļotās bļodiņās.
  • Uz pannas uz vidējas liesmas izcep oliņas.
  • Uz šķīvja uzliek rīsus, virs tā otrādi apgāžot sapildītās bļodiņas.  Rīsu kaudzītei virsū liek oliņu. Pēc vēlēšanās pārkaisa ar zaļumiem un čili pārslām.
Pievienojies dzīvesstila portāla Santa.lv Facebook un Instagram: uzzini vērtīgo, lasi kvalitatīvo.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+