• Hačapuri – autentiska recepte no Tbilisi!

    Pamatēdieni
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    28. aprīlis, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Hačapuri
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Hačapuri
    Īstais hačapuri – mīksta maizīte ar krēmīgu, staipīgu pildījumu. Pamatnes pagatavošana nav nemaz sarežģīta, noteikti tā vērts! Tiklīdz hačapuri būs gatavs, mirklis, kad ar siltās, paša ceptās maizes gabaliņu sajauksi kūstošo sieru ar oliņu un nogaršosi, būs tik kaifīgs!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Personas
    4
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    2st
    Pagatavošana
    20m
    Kopējais laiks
    4st

     

    • Bļodā ielej glāzi silta ūdens vai piena, vai uz pusēm abus.
    • Pievieno un iemaisa raugu, cukuru, sāli, izkausētu sviestu vai eļļu, piesijā lielāko daļu miltu un sajauc mīklā.
    • Pārējos miltus izsijā uz galda, izgāž mīklu no bļodas un iemīca miltos.
    • Mīklu veļ un mīca, līdz tā ir viendabīga un elastīga. Liek ar taukvielu iesmērētā traukā, pārklāj ar plēvi un dvielīti, noliek siltā vietā uz 1–1,5 stundām, līdz mīkla dubultojas apjomā.
    • Kamēr mīkla rūgst, suluguni sieru sarīvē skaidiņās (var aizvietot ar mocarellu, pievienot citu labi kūstošu sieru), fetu sadrupina, abus sajauc.
    • Uzraudzēto mīklu sadala 4 daļās, katru izrullē plānā apaļā plāksnē.  Sajaukto sieru plānā kārtā pārber plāksnēm, pretējās plākšņu malas sarullē, to galus savieno – saspiežot un sagriežot, izveido laiviņas. Tās pārceļ cepampannā uz ieklāta cepampapīra.
    • Sieru vienmērīgi sadala mīklas laiviņās, liek krāsnī 230 grādu temperatūrā, cep aptuveni 15 minūtes, tad sierā izveido bedrītes, katrā iesit pa olai, pārkaisa sāli.
    • Liek uz dažām minūtēm atpakaļ krāsnī, cep, līdz olas baltums savelkas.
    • Izņemtiem no krāsns, karstajiem pīrāgiem virsū liek gabaliņu sviesta, pārkaisa sakapātus zaļumus un tūlīt pasniedz.
    • Hačapuri ēd, laužot no gala pa gabalam, apmērcējot siera un olas maisījumā.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē