• Grūbu salāti ar zemenēm un skābenēm

    Uzkodas un salāti
    Daina Lapiņa
    26. jūnijs, 2022
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Grūbu salāti ar zemenēm un skābenēm
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Grūbu salāti ar zemenēm un skābenēm
    Viegli un ātri pagatavojami, tču sātīgi salāti, ko pasniegt kā vieglas un ātras vasaras pusdienas, vai kā piedevu svētu galdā. Izskatās krāšņi un grašo brīnišķīgi!
    Sarežģītība
    Zema
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    20m

     

    • Pērļu grūbas sālsūdenī vāra apmēram 25 minūtes, nokāš, noskalo ar aukstu ūdeni.
    • Ja izmanto parastās grūbas, vārīšanas laiks būs ilgāks.
    • Bekona šķēles sagriež gabalos, sakarsētā pannā apgrozot apcep brūnas.
    • Zemenes pārgriež uz pusēm, lielas skābenes sagriež, mazās atstāj veselas, liek pie grūbām.
    • Balzametiķi sakuļ ar eļļu, iemaisa sāli un piparus, pārlej salātiem, iecilā, pārber rupji sakapātus apgrauzdētus lazdu riekstus.
    • Virsū liek ceptās bekona šķēlītes vai arī iztiek bez tām.

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē