Šīs vienkāršās, taču ārkārtīgi veselīgās un gardās kotletītes/plācenīši neliks vilties nevienam, kam tās pagatavosiet!
1. Nesatur eļļu, baltos miltus, riekstus, olas, piena produktus.
2. Piemērotas veģetāriešiem, vegāniem, cilvēkiem ar laktozes un glutēna nepanesību.
Citi lasa
3. Pagatavošana aizņem mazāk kā 30 minūtes! :)
SASTĀVDAĻAS:
-
10g svaigs ķiploks
-
50g sarkanais sīpols
-
200g šampinjoni
-
360g saldais kartupelis (bez mizas)
-
50g sojas mērce
-
10g baziliks
-
10g karijs
-
čilli (pēc garšas)
-
melnie pipari
-
20g čia sēklas
-
450g ūdens
-
100g sarkanās lēcas
-
50g auzu milti (es izmantoju pilngraudu auzu pārslas, kas samaltas miltos ar blenderi)
Kā pagatavot?
1. Sakapā ķiploku, ber to uz pannas.
2. Smalki sagriež visus dārzeņus- sīpolu, šampinjonus, saldos kartupeļus-, ber tos uz pannas.
3. Pāri dārzeņiem pārlej sojas mērci un pārkaisa garšvielas.
4. Visu liek nedaudz apcepties/apbrūnināties, visu laiku apmaisot, lai nepiedeg.
5. Kamēr tas cepas, bļodā ieber čia sēklas, aplej tās ar 100g siltu ūdeni. Un ļauj piebiriest nedaudz.
6. Kad uz pannas viss apcepies, pievieno 350g ūdeni un lēcas. Visu samaisa. Un sautē, līdz dārzeņi mīksti, lēcas izvārījušās un ūdens iztvaikojis, iegūstot šādu masu :
7. Masu liek bļodā, kurā briedinājās čia sēklas. Pievieno vēl auzu miltus. Un visu kārtīgi samaisa.
8. Veido plācenīšus, rokas nedaudz saslapinot ar ūdeni. Un cep uz sakarsētas pannas no abām pusēm, līdz nedaudz apbrūnējušas maliņas.
P.S. Vēl viena opcija, ka šo sagatavoto mīklu cep kēksa formā 200 grādos 30 minūtes. Pēc tam atstāj kārtīgi atdzist. Griež šķēlītēs. Un bauda kā sacepumu! Abējādi garšo ļoti labi, taču plācenīši bija kaut kas vienreizējs!!! :)
LAI LABI GARŠO!
Ja pagatavo kādu no manām receptēm, lūdzu, uzraksti man un pastāsti, kā tev garšoja un kā izdevās uz manu www.instagram.com/beth_vegan_bakery kontu!
Ar mīlestību,
Elizabete Marta