• Brūkleņu kūka

    Deserti
    Ievas Virtuve
    Ievas Virtuve
    18. oktobris, 2020
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Brūkleņu kūka
    Foto: Andrejs Nikiforovs
    Brūkleņu kūka
    Vienkārša, rudenīga, saldi skābena kūka ar lieliskajām brūklenēm, Pagatavošana prasīs vien aptuveni stundu!
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Vidējas
    Sagatavošanās
    20m
    Pagatavošana
    40m
    Kopējais laiks
    1st
    • Ar cepamo papīru izklāj 20 cm lielas kūku veidnes dibenu, malas izsmērē ar sviestu.
    • 200 g miltu sajauc ar sodu, kanēli, un šķipsniņu sāls.
    • Lielā bļodā saputo mīkstu sviestu ar brūno cukuru un vaniļas cukuru, pieputo olu.
    • Iemaisa kefīru un miltu maisījumu, pēc patikas var iemaisīt arī 50–70 g sakapātas šokolādes.
    • Mīklu liek veidnē, nolīdzina. 170 grādu temperatūrā cep 40–45 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot kūkas vidū irbulīti. Kūka ir gatava, ja, ārā izvilkts, irbulītis ir tīrs. Atdzesētu horizontāli sagriež 3 daļās.
    • Katliņā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru, miltiem, pienu, iemaisa gabaliņos sagrieztu sviestu, maisot lēni karsē, līdz sabiezē, neuzvāra.
    • Atdzesē, iemaisa saputotu saldo krējumu, sadala 3 daļās.
    • Katru kūkas kārtu pārsmērē ar ievārījumu, pārklāj ar krēmu, pārkaisa ar brūklenēm.
    • Kūku var izgreznot ar brūkleņu mētrām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē