Brūkleņu kūka

Kūkas
Ievas Virtuve
18. oktobris
Komentēt

Drukāt

Saglabāt

Vienkārša, rudenīga, saldi skābena kūka ar lieliskajām brūklenēm, Pagatavošana prasīs vien aptuveni stundu!
Sarežģītība
Vidēja
Izmaksas
Vidējas
Sagatavošanās
20m
Pagatavošana
40m
Kopējais laiks
1st
  • Ar cepamo papīru izklāj 20 cm lielas kūku veidnes dibenu, malas izsmērē ar sviestu.
  • 200 g miltu sajauc ar sodu, kanēli, un šķipsniņu sāls.
  • Lielā bļodā saputo mīkstu sviestu ar brūno cukuru un vaniļas cukuru, pieputo olu.
  • Iemaisa kefīru un miltu maisījumu, pēc patikas var iemaisīt arī 50–70 g sakapātas šokolādes.
  • Mīklu liek veidnē, nolīdzina. 170 grādu temperatūrā cep 40–45 minūtes. Gatavību pārbauda, iedurot kūkas vidū irbulīti. Kūka ir gatava, ja, ārā izvilkts, irbulītis ir tīrs. Atdzesētu horizontāli sagriež 3 daļās.
  • Katliņā sakuļ olu dzeltenumus ar cukuru, vaniļas cukuru, miltiem, pienu, iemaisa gabaliņos sagrieztu sviestu, maisot lēni karsē, līdz sabiezē, neuzvāra.
  • Atdzesē, iemaisa saputotu saldo krējumu, sadala 3 daļās.
  • Katru kūkas kārtu pārsmērē ar ievārījumu, pārklāj ar krēmu, pārkaisa ar brūklenēm.
  • Kūku var izgreznot ar brūkleņu mētrām.

0 komentāri

Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

Pievienot komentāru

Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

Lasi citur

GADA KOSMĒTIKA 2020

 

Veselība

Vairāk

Receptes

Vairāk

Privātā Dzīve

Vairāk

Ieva

Vairāk

Mans Mazais

Vairāk

Māja un Dārzs

Vairāk

AutoBild.lv

Vairāk

Astes

Vairāk

Klubs

Vairāk

Santa+