• Ēšanas izvirtību pērle, Matīsa ielas Bistro

    Virtuves blogi
    9. marts, 2018
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Ēšanas izvirtību pērle, Matīsa ielas Bistro
    Ēšanas izvirtību pērle, Matīsa ielas Bistro
    Neparastas kafejnīcas, piektā sērija. Matīsa ielas Bistro. Sens draugs (Čau, Jāni!) mani pirmdienā uzrunāja ar vārdiem: “Aizejam uz Matīsa ielas Bistro!” Tautā laikam tas tiek saukts arī par Vistiņu bistro. Dzirdot vārdu bistro, mana sirds no prieka palecas. Dievinu bistro! Ejam! 

     

    Sens draugs (Čau, Jāni!) mani pirmdienā uzrunāja ar vārdiem: “Aizejam uz Matīsa ielas Bistro!” Tautā laikam tas tiek saukts arī par Vistiņu bistro. Dzirdot vārdu bistro, mana sirds no prieka palecas. Dievinu bistro! Ejam! 

     

    Matīsa ielas bistro atrodas starp Barona un Čaka ielu, aptuveni pretī Bērnu pasaulei. Bistro durvis rotā liels burts B.  Tā arī ir vienīgā pazīme, ka šeit atrodas sabiedriskās ēdināšanas vieta. Kafejnīca ir tieši viena loga un vienu durvju platumā. Ēdināšanas daļa ir tikpat liela, cik ēšanas zona. Pa labi maza lete ar bāra krēsliem ēšanai uz vietas. Pa kreisi laipna bufetniece smaida pretī, lepni stāvēdama aiz ceptu vistu vitrīnas.

     

    Tā arī ir vienīgā pazīme, ka šeit atrodas sabiedriskās ēdināšanas vieta. Kafejnīca ir tieši viena loga un vienu durvju platumā. Ēdināšanas daļa ir tikpat liela, cik ēšanas zona. Pa labi maza lete ar bāra krēsliem ēšanai uz vietas. Pa kreisi laipna bufetniece smaida pretī, lepni stāvēdama aiz ceptu vistu vitrīnas.

     

    Lielā krāsnī griežas grilētas vistas, un arī vitrīna pilna ar vistām, kuras jau beigušas sauļoties. Viss bistro ir pilns ar dažādām gaļām – ribiņām, stilbiņiem un cepešiem.

     

     

    Esmu apjukusi! Mans draugs te nāk regulāri, viņš uzrunā pārdevēju kā senu draugu, laipni mijot jokus par laikapstākļiem, vistām un dzīvi. Viņš dāmu draudzīgi skubina: «Nu uzliec man vēl bišķi

     

    Esmu apjukusi! Mans draugs te nāk regulāri, viņš uzrunā pārdevēju kā senu draugu, laipni mijot jokus par laikapstākļiem, vistām un dzīvi. Viņš dāmu draudzīgi skubina: «Nu uzliec man vēl bišķi!»

     

     

    Lai nekļūdītos, pasūtu visu to pašu, ko draugs, – kartupeļus, vistas kāju un salātus. Tikai  pusporciju, viņš ēd pilnu. Pārdevēja man saka: «2,30, lūdzu!» Ko? Es nepārklausījos? Dzirdot šos vārdus, atplaukstu smaidā. Viss skaidrs! Ir izdevies atrast vēl vienu ēšanas izvirtību pērli!

     

     

    Cena ir tik lieliska, ka telpa uzreiz šķiet divreiz omulīgāka. Tikai vēlāk ieraugu, ka pie sienas ir arī ēdienkarte un piedāvājums ir salīdzinoši plašs.

     

    Lai nekļūdītos, pasūtu visu to pašu, ko draugs, – kartupeļus, vistas kāju un salātus. Tikai  pusporciju, viņš ēd pilnu. Pārdevēja man saka: «2,30, lūdzu!» Ko? Es nepārklausījos? Dzirdot šos vārdus, atplaukstu smaidā. Viss skaidrs! Ir izdevies atrast vēl vienu ēšanas izvirtību pērli!  Cena ir tik lieliska, ka telpa uzreiz šķiet divreiz omulīgāka. Tikai vēlāk ieraugu, ka pie sienas ir arī ēdienkarte un piedāvājums ir salīdzinoši plašs.

     

    Galvenais uzsvars uz gaļām: gulašs, karbonāde, ribiņas. Piedevas: kartupeļi, griķi, kā arī dažādi salātiņi un zupas. Ēdiens garšo tik labi, ka uzreiz pēc pirmā kumosa nožēloju, ka neņēmu pilnu porciju. Mēs piesēžam turpat pie letes uz augstajiem krēsliem, kas vērsti ar skatu uz sienu. Viss ir trekns, cepts eļļā, bagātināts ar majonēzi, salāti arī aizdarīti ar krējumu. Ēdiens ir kalorijām bagāts, tāpēc neieteiktu šurp nākt cilvēkiem ar noslieci uz tievēšanu.

     

    Mēs piesēžam turpat pie letes uz augstajiem krēsliem, kas vērsti ar skatu uz sienu. Viss ir trekns, cepts eļļā, bagātināts ar majonēzi, salāti arī aizdarīti ar krējumu. Ēdiens ir kalorijām bagāts, tāpēc neieteiktu šurp nākt cilvēkiem ar noslieci uz tievēšanu.

     

    Mazais bistro ir pārpildīts, un arvien jauni cilvēki turpina nākt iekšā. Skaidrs, ka šī kafejnīca ir ārkārtīgi populāra – ēdiens uz vietas un līdzņemšanai.

    Bet pats galvenais – pievilcīga, pievilcīga cena nesarežģītiem ēdieniem! Vienkāršība un šarms, kas piemīt visam, kas cepts eļļā, valdzina un liek aplaizīt pirkstus. Apkalpošana jauka, vietas maz, bet ēdienu var paņemt līdzi, cena lieliska! Piešķiru šai kafejnīcai trīs zvaigznes no trim!

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē