• Biezpiena un ābolu tarte

    Deserti
    Daina Lapiņa
    11. februāris, 2023
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Biezpiena un ābolu tarte
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Biezpiena un ābolu tarte
    Kraukšķīgā pilngraudu auzu pamatne, biezais biezpiena krēms un svaigie āboli tik labi sader kopā! Veselīga, bagātīga tarte.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    2st

     

    • Auzu miltus saberž ar 50 g cukura, kanēli, mazos gabaliņos sagrieztu sviestu un šķipsniņu sāls.
    • Pievieno 1 olu un mīklu labi samīca. Uz 30 minūtēm noliek aukstumā.
    • Tad to izrullē apaļā plāksnē un ieklāj 20–22 cm lielā tartes veidnē, nolīdzina augšmalu, izklāj ar cepampapīru, pieber ar smagumu – speciālām bumbiņām vai zirņiem, pupām.
    • Liek krāsnī, 200 grādu temperatūrā cep 15 minūtes.
    • Izņemtu no krāsns veidni atbrīvo no smaguma, nedaudz padzesētu piepilda.
    • Pildījumam – 3 olu dzeltenumus saputo ar 50 g cukura un vaniļas cukuru, iemaisa saberztu vai sablendētu biezpienu, mannu un 2 ar 50 g cukura saputotus olu baltumus.
    • Visapkārt gar malu biezpiena masā citu pie citas sasprauž plānas ābolu šķēlītes.
    • Liek krāsnī, 170 grādos cep apmēram 40 minūtes.
    • Stingri saputo atlikušo olas baltumu, tam pamazām pievienojot 50 g cukura.
    • Bezē masu pikās iespiež tukšajā tartes viducī, cep vēl 200 grādu temperatūrā, līdz bezē viegli apbrūnē.
    • Atdzesētu tarti sagriež.

     

     

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē