• Auzu pārslu tarte ar jogurta krēma pildījumu

    Deserti
    Daina Lapiņa
    19. novembris, 2021
    Komentēt

    Drukāt

    Saglabāt

    Auzu tarte ar jogurta pildījumu
    Foto: Andrejs Ņikiforovs
    Auzu tarte ar jogurta pildījumu
    Latviska un eleganta – kraukšķīga un drupena auzu tarte ar maigu, krēmīgu jogurta pildījumu. Tās sastāvdaļas ir vienkāršas un pagatavošana neaizņems vairāk par četrdesmit minūtēm. Tarti var dekorēt ar ogām, augļiem vai riekstiem, kādi kārojas. Uzturvērtības ziņā šī tarte ir figūrai un labam noskaņojumam visnotaļ draudzīga.
    Sarežģītība
    Vidēja
    Izmaksas
    Lēti
    Kopējais laiks
    45m
    • Sviestu sakuļ ar cukuru, iemaisa jogurtu.
    • Miltus sajauc, iemaisa cepamo pulveri un sāli, ber klāt sviesta un cukura maisījumam, iemaisa un samīca viendabīgā mīklā.
    • Izrullē aplī un ieklāj 20 cm lielā tartes veidnē, augšmalu nolīdzina, dibenu sadursta ar dakšiņu.
    • Krāsnī 220 grādu temperatūrā cep zeltaini brūnu 8–10 minūtes. Atdzesē.
    • Pildījumam želatīnu iemaisa 2 ēdamkarotēs auksta ūdens un uzbriedina.
    • Krējumu uzkarsē, bet neuzvāra, iemaisa un izšķīdina uzbriedināto želatīnu.
    • Jogurtu sajauc ar cukuru un vaniļas cukuru, iemaisa siltu krējumu ar želatīnu, lej ceptajā mīklas pamatnē tartes veidnē, tad aukstumā sastindzina.
    • Grezno ar ogām un mazām, zaļām lapiņām.

    0 komentāri

    Šobrīd komentāru nav. Tavs viedoklis būs pirmais!

    Pievienot komentāru

    Lai pievienotu komentāru autorizējies ar Santa.lv profilu vai kādu no šiem sociālo tīklu profiliem.

    Satura mārketings

     

    Veselība

    Vairāk

    Receptes

    Vairāk

    Personības

    Vairāk

    Skaistums un mode

    Vairāk

    Bērni

    Vairāk

    Māja un dārzs

    Vairāk

    Izklaide

    Vairāk

    Labākai dzīvei

    Vairāk

    Aktuāli

    Vairāk

    Abonē